Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Συμπύκνωση Βάσης
Εχω μια βάση που συνεχως ενημερωνεται με νεες εγγραφες διαγραφοντας τις παλιες Το προβλημα που εχω ειναι μεγαλωνει πολυ ο ογκος της και καποια στιγμη μου κανει onerflow αν θυμαμε καλα η τελος παντων μου κολλαει Πως μπορω με καποια εντολη σε VBA να κανω συμπυκνωση χωρις να σταματησει η λειτουργια της Ευχαριστω εκ των προτερων Δημητρης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimitris Ch : 08-03-11 στις 00:45. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους... Κουμπί Office - Επιλογές Access - Τρέχουσα βάση - Συμπύκνωση κατά το κλείσιμο (Compact on close). Έτσι κάθε φορά που θα κλείνει η βάση σου θα γίνεται η αποβολή άχρηστου υλικού. Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Αυτη την ρυθμιση την εχω βαλει ηδη Το προβλημα ειναι οτι η βαση δεν κλεινει Απλα ενημερωνεται αυτοματα ανα καποιο χρονικο διαστημα χωρις την παρεμβαση χρηστη Το ερωτημα ειναι αν μπορει να γινει συμπυκνωση στους πινακες χωρις να κλεισει η βαση Μεσα από κωδικα και οχι απο τον χρηστη Ευχαριστω για την απαντηση Δημητρης |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Δημήτρη! Δεν μπορεί να γίνει συμπύκνωση και επιδιόρθωση της βάσης όταν χρησιμοποιείται από άλλους χρήστες. Θα πρέπει να ανοίξεις τη βάση για αποκλειστική χρήση για να εφαρμόσεις τη συμπύκνωση και επιδιόρθωση. Ακόμα και στα πλαίσια κάποιου αυτοματισμού VBA, θα πρέπει να κλείσουμε τα FrontEnd που είναι συνδεμένα με τη βάση, να την ξανανοίξουμε για αποκλειστική χρήση για να προχωρήσουμε στη συντήρηση της. Δεν έχεις άλλη επιλογή εκτός και αντί για Access χρησιμοποιήσεις SQL Server σαν Βάση Παρασκηνίου. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Κατι μου διαφευγει Δεν μου λειτουργει ουτε με αποκλειστικη χρηση Εκτος και αν δεν την ανοιγω σωστα Το μονο που εκανα ειναι απο τις επιλογεσ Access να τσεκαρω το αποκλειστικη απο τις συνθετες επιλογες Θα πρεπει να το κανω καπως αλλοιως....? Ευχαριστω για τις απαντησεις σας Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimitris Ch : 09-03-11 στις 21:24. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Δημήτρη! Σιγουρέψου ότι η βάση δεν χρησιμοποιείται από κάποιον αλλο χρήστη ή πρόγραμμα δηλαδή πρέπει να είναι κλειστή και ξαναπροσπάθησε. Αν παρ όλα αυτά δεν μπορείς να κάνεις συμπύκνωση: Δημιούργησε μια Νέα Βάση και κάνε εισαγωγή τους πίνακες και γενικά όλα τα αντικείμενα της "προβληματικής Βάσης". Καλή συνέχεια!
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Μαλλον πρεπει να παω σε SQL Η βαση δεν μπορει να κλεισει Αν εκλεινε θα εκανε και συμπυκνωση αυτοματα Αυτο γιατι εχει μια φορμα ανοιχτη που τρεχει κωδικα με τον timer και ενημερωνει την βαση και καποιους αθροιστες τησ φορμας Δεν την χειριζεται καποιος χρηστης. Ενημερωνεται και ο χρηστης την βλεπει ανα 3-4 μερες. Τοτε μπορει να την κλεισει και να την ανοιξη αν δεν εχει μπουκωσει...χα χα Ελπιζα μηπως υπηρχε καποια λυση εν λειτουργια. Ισως οχι ακριβως ετσι αλλα να μου μειωνει λιγο το μεγεθος. Οταν φτασει 1,5-2 GB κολλαει Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σχεδιασμος Βασης | asterix | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 29-06-16 13:31 |
Ανακατασκευή βάσης | stavross | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 24-11-12 12:31 |
Συμπύκνωση βάσης κατά την μετατροπή της σε MDE | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 22-04-12 15:37 |
Σχεδίαση βάσης... | dafnidafni | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 27-01-12 15:53 |
Συμπύκνωση και επιδιόρθωση | Jim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 20-04-10 00:55 |
Η ώρα είναι 07:36.