Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Φόρμες ] Φόρμα με γραφήματα ανάλογα με τιμές που επιλέγει ο χρήστης από πινάκες

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-03-11, 23:27
Όνομα: Ίρις
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Question Φόρμα με γραφήματα ανάλογα με τιμές που επιλέγει ο χρήστης από πινάκες

Καλησπέρα σε όλους!
Έχω δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με συλλογές μετρήσεων από 5 διαφορετικούς ρύπους της ατμόσφαιρας.
Προσπαθώ εδώ και μέρες μάταια να δημιουργήσω μια φόρμα, η οποία ανάλογα με την επιλογή του χρήστη (δηλαδή ανάλογα ποιόν ρύπο επιλέγει ο χρήστης) να εμφανίζει ένα γράφημα.
Πιο συγκεκριμένα ,τα γραφήματα αντλούν δεδομένα από έναν πίνακα, και εγώ θέλω να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία, έτσι ώστε, με την επιλογή του χρήστη( δηλαδή ενός ρύπου από τους 5 ) να εμφανίζεται στην φόρμα και το αντίστοιχο γράφημα.
Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πάρα πολύ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
Ίρις
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-03-11, 17:06
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους.

Αγαπητή μου, δεν γνωρίζω πώς έχεις σχεδιάσει την εφαρμογή σου και δεν μπορώ να δώσω άμεση λύση. Δες ένα απλοϊκό παράδειγμα. Πιστεύω οτι θα υπάρξουν και άλλες προτάσεις, μιας και τα διαγράμματα της Access στο Forum δεν είχαν προβολή έως σήμερα.
Καλή συνέχεια...

Με εκτίμηση

Νίκος Δ.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Διαγραμμα.zip (31,3 KB, 52 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-03-11, 17:32

Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ για αυτό που έστειλες!
Εγώ χρειάζομαι διαγράμματα διασποράς (για την ακρίβεια 5 , για τους 5 ρύπους που έχω).
Δηλαδή όπως είναι η φόρμα που μου έστειλες αλλά με διάγραμμα διασποράς για πέντε διαφορετικούς ρύπους.
Το θέμα μου είναι όμως, πως έχω μετρήσεις για έναν ολόκληρο χρόνο ανά μέρα και ανά ώρα.
Έτσι τα διαγράμματα που θέλω να φτιάξω είναι daily mean values( δηλαδή οι ημερήσιες μέσες μετρήσεις για έναν μήνα) για κάθε ρύπο.
Επισυνάπτω ένα αρχείο με ένα ρύπο και τις μετρήσεις για να καταλάβετε τι εννοώ.
Θέλω με την επιλογή του χρήστη να εμφανίζεται το αντίστοιχο διάγραμμα διασποράς για όποιον μήνα του χρόνου επιλέγει ο χρήστης.
Αλλά σε παρόμοιο περιβάλλον με αυτό που έφτιαξες στην φόρμα που επισύναψες.
Ευχαριστώ πολύ !!
ΥΓ¨: έχω την εντύπωση πως αυτό που χρειάζεται είναι ένας καλός αλγόριθμος σε vba , ο οποίος αυτόματα με την επιλογή του χρήστη να εμφανίζει το αντίστοιχο διάγραμμα διασποράς για οποιονδήποτε μήνα επιλέγεται.....
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: accdb Βάση δεδομένων101.accdb (652,0 KB, 34 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-03-11, 20:42
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα στην παρέα

Iris, στη ΒΔ, που ανέβασες, έχω προσθέσει μία φόρμα «frmDiagrammaNOX», σε προβολή συγκεντρωτικού γραφήματος, που περιέχει τα στοιχεία και τη λειτουργικότητα που ζητάς.
Η φόρμα βασίζεται στο ερώτημα «qryNOX».
Αν ανοίξουμε τη φόρμα στο πάνω μέρος (περιοχή φίλτρων) μπορούμε να επιλέξουμε το έτος και το μήνα που μας ενδιαφέρει και να εμφανίσουμε τις μέσες ημερήσιες τιμές των ρύπων.
Η φόρμα μπορεί να ανοίξει και σε προβολή συγκεντρωτικού πίνακα για να δούμε τις αναλυτικές τιμές στις οποίες βασίζονται οι μέσοι όροι.

Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip DiagrammaRypwn.zip (205,2 KB, 47 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-03-11, 12:44

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους..
Το αρχείο που μου έστειλες δεν ανοίγει..Εμφανίζει κάποιο πρόβλημα και κλείνει αμέσως..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-03-11, 13:18
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους

Αγαπητή μου, η εφαρμογή του Γιώργου ανοίγει -σε μένα χωρίς πρόβλημα. ΄Ανεβάζω μια ελαφρά διαφοροποιημένη λύση σε σχέση με αυτή που έφτιαξε ο φίλος μου.

Με εκτίμηση

Νίκος Δ.

Υστερολόγιο: Αντικατάσταση συννημένου αρχείου...λόγω απροσεξίας κατά την αρχική ανάρτηση
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip ΡΥΠΟΙ.zip (237,6 KB, 43 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 07-03-11 στις 14:17.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-03-11, 14:24

Προεπιλογή

Προς Meteora : Η ΒΔ που μου έστειλες μου ανοίγει κανονικά..ευτυχώς..Απλά όπως σου είχα ξαναγράψει, εγώ θέλω διαγράμματα διασποράς για τους ρύπους μου και μέσες ημερήσιες τιμές για κάθε μήνα του έτους 2009.Δηλαδή, ο χρήστης να επιλέγει ποιόν μήνα θέλει και ποιόν ρύπο και αυτόματα στην φόρμα να εμφανίζεται το αντίστοιχο διάγραμμα διασποράς.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένη καθώς με τον γραπτό λόγο δεν είμαι και πολύ εξοικειωμένη. Ο κάθε ρύπος έχει 2 μετρήσεις (τις μετρήσεις obs και τις mod), δηλαδή στον άξονα x να είναι οι μετρήσεις mod και στον y οι μετρήσεις obs. To θέμα είναι πως οι μετρήσεις αυτές είναι για κάθε μέρα και κάθε ώρα του έτους 2009, και εγώ θέλω σε διάγραμμα διασποράς για κάθε ρύπο τις μέσες ημερήσιες μετρήσεις για όποιον μήνα από τους 12 επιλέγει ο χρήστης.
Φαντάζομαι αυτό είναι εύκολο για κάποιον που ξέρει με VBA , να αυτοματοποιήσει την διεργασία και με την επιλογή του χρήστη για ρύπο και μήνα να εμφανίζεται το αντίστοιχο διάγραμμα διασποράς.
Πάντως σασ ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και την βοήθεια ειλικρινά!
ΥΓ. Προς kapetang, αν σου είναι εύκολο να μου ξαναστείλεις το αρχείο που επισύναψες γιατί εγώ δεν μπορώ να το ανοίξω,προφάνως έχει κάποιο θέμα ο υπολογιστής μου..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-03-11, 14:27

Προεπιλογή

Προς Meteora : χίλα συγνώμη τώρα είδα την ανάρτηση με το άλλο αρχείο!!!!
Αυτό είναι που θέλω!!!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
Θα του ρίξω μια ματιά σε λίγο και θα ξαναγράψω να σου πω καθώς τώρα δεν προλαβαίνω.
Εκ πρώτης όψεως είναι ακριβώς αυτό που θέλω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-03-11, 20:23
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Νίκο, ενώ οι δύο λύσεις δημιουργούν παρόμοια διαγράμματα διαφέρουν στο τρόπο υλοποίησης.
Συγκεκριμένα στην υλοποίησή σου χρησιμοποιείται το αντικείμενο graph10, ενώ εγώ χρησιμοποίησα τη δυνατότητα προβολής της φόρμας σε συγκεντρωτικό γράφημα και συγκεντρωτικό πίνακα.
Ίρις, επισυνάπτω πάλι τη ΒΔ ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανοίξει.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip DiagrammaRypwn.zip (207,4 KB, 33 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-03-11, 23:44

Προεπιλογή

Προς kapetang :για κάποιον απροσδιόριστο λόγο συνεχίζω να μην μπορώ να ανοίξω το αρχείο σου..Με το που το ανοίγω μου κλείνει και βγάζει μήνυμα "υπήρξε πρόβλημα κατά την αποστολή εντολής στο πρόγραμμα".(ενώ μου ανοίγει άλλα αρχεία access)
Θα προσπαθήσω να βρω λύση γιατί έχω τα office 2007 και μέχρι τώρα δεν μου έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα..
Πάντως σε ευχαριστώ πολύ..αν καταφέρω να το ανοίξω θα σε ενημερώσω..
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Φόρμες ] Προβολή συνδεμένων στοιχείων από δυο πίνακες στη φόρμα CR88 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 15 02-11-14 00:15
[ Φόρμες ] ενεργοποιηση ή μη control ανάλογα με τις τιμές άλλου ras64 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 28-02-14 01:26
[ Πίνακες ] Προσάρτηση εγγραφής σε πίνακες με στοιχεία από φόρμα. parara Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 28-08-13 10:57
Μία φόρμα ...δύο πίνακες dimnot Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 24-08-11 21:48
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση αναλογα τις τιμές manolis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 13-06-10 18:55

Η ώρα είναι 07:57.