Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
![]()
Αγαπητοί φίλοι, Με αφορμή το θέμα της φίλης Μαρίας εδώ και μια κουβέντα με τον Τάσο σε μια σχετική ερώτηση στο Word για συγχώνευση αλληλογραφίας, ανεβάζω το συνημμένο ελπίζοντας να χρησιμεύσει σε κάποιους. Εμείς καταχωρούμε τα επίθετα και τα ονόματα μόνο (ή τα αντιγράφουμε από άλλο αρχείο) και α) προσδιορίζει το φύλο του ατόμου και β) ετοιμάζει ένα πεδίο για την προσφώνηση σε γράμμα. Μη διστάσετε να το αξιολογήσετε, να προτείνετε παραπέρα βελτιώσεις αν έχετε ή ακόμη και να αντιπροτείνετε άλλη λύση με μόνο περιορισμό να μην χρησιμοποιήσουμε VBA αλλά μόνο ενσωματωμένες συναρτήσεις. Ευχαριστώ την Μαρία για την ερώτησή της αλλά και τους Τόλη και Τάσο για τις αρχικές ιδέες. Τα λέμε Θανάσης |
| ||||
| ||||
![]()
Πολύ καλό παίδες!!! ![]() Συγχαρητήρια στους δημιουργούς αλλά πρώτα απ' όλους στη Μαρία που έθεσε το θέμα! ![]() Τώρα δε μένει παρά να ετοιμάσουμε και την αντίστοιχη συνάρτηση της VBA για χρήση στα έργα μας! ![]()
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
|
![]()
Λοιπόν εγώ αφού "έκλεψα" κάποιες ιδέες από το πολύ καλό έργο του Τάσου που ανέβασε και στα Χρήσιμα, προτείνω το συνημμένο. (my_gender1.xls) Δείτε το και αξιολογήστε το Είπαμε κάθε πρόβλημα μπορεί να έχει πολλές λύσεις και αυτή ακριβώς είναι η μαγεία. ![]() Τα λέμε. Θανάσης ΥΓ έχουμε κάποιο πρόβλημα όταν τα ονόματα είναι με κεφαλαία. Όποιος θέλει ας το παλέψει ... ![]() ![]() |
| |||
| |||
![]()
Παιδιά καλησπέρα και συγχαρητήρια Είμαι μόλις μία μέρα στο φόρουμ και τολμώ να πω ότι το έχω αγαπήσει κιόλας. Επιτρέψτε μου μία διπλή ερώτηση στο παραπάνω θέμα. α) γίνεται όλες αυτές οι συναρτήσεις να ενσωματωθούν σε μία περίπτωση. Δηλ. στο κελί α1 να βάζουμε το όνομα που θέλουμε για μετατροπή, και στο κελί β1 να παίρνουμε την σωστή προσφώνηση; β) Εφόσον στο κελί β1 πάρουμε τη σωστή προσφώνηση υπάρχει τρόπος αυτή να πάει και να επικολληθεί σε συγκεκριμένο σημείο σε έγγραφο word; Ευχαριστώ πάρα πολύ. |
| ||
![]() Παράθεση:
![]() Επειδή εγώ έχω δηλώσει fun των συναρτήσεων θα σου έλεγα γιατί δεν κάνεις απόκρυψη των στηλών που δεν σε ενδιαφέρουν (δεξί κλικ πάνω στην στήλη). Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο νομίζω ή κάνω λάθος. ![]() Για το Παράθεση:
Προσοχή στο 3ο βήμα να επιλέξεις το xls που περιέχει τα ονόματα και την προσφώνηση. επίσης στο 4ο βήμα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά πεδία. πχ <<Προσφώνηση>> από το φύλλο1 αν χρησιμοποιήσεις το my_gender1.xls Τα λέμε Θανάσης. |
| |||
| |||
![]()
Θανάση σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Θα δοκιμάσω τις προτάσεις σου, και πάνω απ' όλα θα μελετήσω τη συγχώνευση αλληλογραφίας, για να δω τι δυνατότητες έχω και πως μπορούν, τα παραπάνω ερωτήματα, να απαντηθούν καλύτερα. Και ίσως να επανέλθω με διευκρινιστική ερώτηση. Σε ευχαριστώ και πάλι Παναγιώτης |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα σε όλους! Φίλε Πάνο καλωσόρισες στο φόρουμ! Μπορείς να δεις ένα μικρό φιλμάκι σχετικό με τη συγχώνευση αλληλογραφίας που προσθέσαμε στο μήνυμα: http://www.ms-office.gr/forum/excel-...s-se-word.html Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Ρε λεβέντες, Είμαι σε κανένα τέσσερα πέντε φόρουμ και μάλιστα επειδή είμαι χρήστης mac, τα περισσότερα είναι για mac. Ωστόσο, το κλίμα εδώ μέσα είναι καταπληκτικό. Θα με κάνετε να ξαναγαπήσω τα Γουίντοους. Καλά για το office δεν το συζητάω, είναι η αγαπημένη μου εφαρμογή και ευτυχώς που υπάρχει και το office για mac και κάνω την δουλειά μου. Ευχαριστώ πολύ Τάσο. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους, Μελέτησα την δουλειά που έχει γίνει στο "Koska.xls", στο MailMergedatabase.xls και στο My_gender1.xls και έχω μείνει ενθουσιασμένος. Με ενδιαφέρει πολύ αυτή η προσπάθεια πάνω στο θέμα της συγχώνευσης, τόσο του Τάσου και του Θανάση όσο και των άλλων παιδιών, καθώς μπορώ να την προσαρμόσω και σε κάποιες δικές μου περιπτώσεις, γλιτώνοντας από περιττό κόπο και χρόνο. Ωστόσο, στην προσαρμογή μου αυτή θα ήθελα λίγο την βοήθειά σας. Εγώ θα ήθελα εκτός από την κλητική των ουσιαστικών, επιπλέον την ονομαστική και γενική. Έχω προσαρμόσει τις καταλήξεις στους παραπάνω πίνακες xls και είμαι οκ. Δουλεύει μία χαρά. Εκτός από ένα δύο πραγματάκια: Εάν γίνεται α) να παίρνω το ονοματεπώνυμο στην ονομαστική με το αρχικό πατρώνυμο ανάμεσα και β) στη γενική με το πατρώνυμο στο τέλος και με το άρθρο «του» ανάμεσα. Όνομα: Παπαχρήστος Παναγιώτης του Δημητρίου Α. Π.χ. (προς τον) Κύριο Παπαχρήστο Δ. Παναγιώτη Β. Π.χ. (σας προσκομίζουμε την παραίτηση του) Παπαχρήστου Παναγιώτη του Δημητρίου Σας ευχαριστώ πολύ Παναγιώτης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PanosPan : 19-02-10 στις 00:18. |
| |||
| |||
![]()
οκ, το έλυσα. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Εύρεση ονομάτων τα οποία υπάρχουν σ'ενα άλλο αρχείο excel | tsvagelis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 09-09-16 09:48 |
[Συναρτήσεις] ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΉ ΟΝΟΜΑΤΩΝ | akaliptex | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 28-01-16 11:40 |
[Γενικά] Λίστα ονοματεπωνύμων: εντοπισμός ονομάτων, επωνύμων ή μέρους των και ενημέρωση κελιών | Skakinen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 14-02-15 23:19 |
[Συναρτήσεις] εύρεση σε λίστα και μεταφορά δεδομένων | Dietlosscoffee | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 23-10-14 19:50 |
[ Εκθέσεις ] Στοίχηση ονομάτων | Xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-05-11 15:42 |
Η ώρα είναι 08:07.