Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
καλημερα, ειμαι αρχαριος και θα ηθελα να ρωτησω εαν γινεται με το excel το εξης. Εστω οτι εχουμε απο το α1-α10 διασπαρτα τα γραμματα Ν,Α,Π,Ρ.μπορουμε στο α11 να μας μετραει ποσα ειναι τα Ν στο α12 τα Α στο α13 ταΠ στο α14και τα Ρ στο α15.και αν ναι με ποιο τροπο; ευχαριστω |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα Δημήτρη και καλωσόρισες στο φόρουμ! Αν το κελί Α1 (και όχι α1 ![]() Το παπάκι πάει στην ποταμιά. Πώς κάνει το παπί; Πα-πα κάνει το παπί. Τότε ο παρακάτω τύπος μας επιστρέφει τον αριθμό των "Π" (μόνο κεφαλαία): Κώδικας: =(LEN(A1)-LEN(SUBSTITUTE(A1;"Π";"")))/LEN("Π") Κώδικας: =(LEN(A1)-LEN(SUBSTITUTE(UPPER(A1);"Π";"")))/LEN("Π") Κώδικας: =(LEN(A1)-LEN(SUBSTITUTE(UPPER(A1);" Π";"")))/LEN(" Π") Αρχικά αφαιρούνται όλες οι εμφανίσεις του κειμένου αναζήτησης ("Π") από το αρχικό κείμενο του Α1. SUBSTITUTE(A1;"Π";"") Στη συνέχεια αφαιρείται το μήκος σε χαρακτήρες του υπολοίπου κειμένου από το μήκος σε χαρακτήρες του αρχικού κειμένου. LEN(A1)-LEN(SUBSTITUTE(A1;"Π";"")) Και τέλος, το αποτέλεσμα διαιρείται με το μήκος σε χαρακτήρες του κειμένου αναζήτησης. (LEN(A1)-LEN(SUBSTITUTE(A1;"Π";"")))/LEN("Π") Οι συναρτήσεις που λαμβάνουν μέρος είναι η SUBSTITUTE και LEN. Ελπίζω να βοηθάω... Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
| |||
| |||
![]()
Δημήτρη καλημέρα Εκείνο που έχω εγώ να σου προτείνω είναι η συνάρτηση COUNTIF δλδ πας στο κελί A11 και περνάς τον τύπο Κώδικας: =COUNTIF(A1:A10;"?") γράμματα. Ελπίζω να σε βοήθησα!! ![]()
__________________ Φιλικά ![]() Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. |
| |||
| |||
![]()
ευχαριστω για την αμεση βοηθεια,οκ το εκανα
|
![]() |
Ετικέτες |
len, substitute, text, αντικατάσταση, καταμέτρηση, κείμενο |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση γραμμής σε αρχείο txt | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-11-16 22:36 |
[VBA] Αντικατασταση Γραμματων | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 05-06-15 21:04 |
Συνδυασμοί γραμμάτων | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 18-07-14 18:55 |
Αναγνώριση Serial Number του PC μου | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 25-11-13 11:31 |
[ Φόρμες ] Αλλαγή γραμμάτων | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 06-11-11 17:11 |
Η ώρα είναι 08:32.