Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους! Να ρωτήσω κάτι παιδιά; Στο προγραμματάκι που φτιάχνω, χρησιμοποιώ πολύ την VLOOKUP, που παίρνει στοιχεία απο 5 διαφορετικά φύλλα,του ίδιου βιβλίου. Ακόμη παίζει πολύ η SUMIF, η COUNTIF, η INT και η SUM. Χρησιμοποιείται πολύ η επικύρωση απο λίστα και υπάρχουν κάποιες στήλες(5-6 στο σύνολο) που έχουν μορφοποίηση υπό όρους. Αυτά, χωρίς να υπάρχουν πολλές εγγραφές(καμιά 100οστή ως τώρα), κάνουν ένα αρχείο 3,2MB. Η ερώτηση είναι: 1) Αν χρησιμοποιήσω αντί για VLOOKUP, τον συνδυασμό INDEX & MATCH, θα με βοηθήσει στον όγκο ή στην ταχύτητα;; 2) Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω, για να μειώσω τον όγκο;(Για παράδειγμα αν του ζητάω να ψάχνει σε λιγότερες γραμμές,πχ αντί για 6000 γραμμές σε 1000(που με καλύπτουν για πολύ καιρό), θα το κάνει πιό ευέλικτο;; ![]() ![]() Φιλικά Λευτέρης. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 21-05-11 στις 13:38. Αιτία: Change prefix |
|
![]()
Καλημέρα φίλε Λευτέρη O Συνδυασμός INDEX(..;Match(..;..;0)) είναι λίγο ταχύτερος από την Vlookup όταν ο πίνακας έχει πολλές στήλες. Στο ερώτημα 6000 ή 1000, εγώ λέω χρησιμοποίησε δυναμικά ονόματα. Τα δυναμικά ονόματα χρησιμοποιούν συνδυασμό =OFFSET(...;;;COUNTA(...);...) Οι μορφοποιήσεις υπό όρους δεν είναι οι καλύτεροι φίλοι της ταχύτητας, αλλά ούτε και οι SUMIF και COUNTIF για πολλές (πάνω από 1000) γραμμές. Πολύ μου φαίνεται το 3,2 Μ για 100 γραμμές. Μήπως αν αντιγράψεις τα περιεχόμενα των 5 φύλλων (ένα προς ένα) σε ένα νέο βιβλίο μειώνεται ο όγκος; Μήπως οι συναρτήσεις που χρησιμοποιείς χωράνε βελτίωση; Μήπως έχεις εικόνες; Αν δεν υπάρχουν απόρρητα στοιχεία ανέβασε το (σε μορφή zip) να δούμε αν φταίει κάτι. Τα λέμε Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Θανάση καλημέρα και από εδώ! Το θεωρώ σίγουρο πως οι συναρτήσεις μου, θα μπορούν να βελτιωθούν από κάποιον καλύτερο από μένα(και σίγουρα υπάρχουν πολλοί) Έχω μάθει από δικά σου παραδείγματα και χρησιμοποιώ αρκετά τα δυναμικά ονόματα.Θα προσπαθήσω να τα εφαρμόσω παντού. Δεν έχει εικόνες(αν βάλω εικόνες σαν εισαγωγή σχολίου, πιάνει τον ίδιο χώρο σαν να το έβαζα σε κελί;;) και σε μία προσπάθεια που έκανα να περιορίσω και τα κελιά των μελλοντικών δεδομένων αλλά και των κελιών της αναζήτησης στοιχείων, ΑΜΕΣΩΣ, έγινε 1,7ΜΒ!! Αυτή τη στιγμή πράγματι έχει μέσα δεδομένα που δεν μπορούν να μοιραστούν, επειδή δουλεύω με πραγματικά στοιχεία της δουλειάς μου,αλλά υπόσχομαι να φτιάξω ένα δοκιμαστικό και να το ανεβάσω,γιατί χρειάζομαι και μία βοήθεια, σε ένα τελευταίο που έχω ψιλοκολήσει... και μάλλον πρέπει να το ανεβάσω σαν ΝΕΟ ΘΕΜΑ.(zip, δεν ξέρω να κάνω!! Μπορείς εσύ ή κάποιος φίλος να μου δείξει;;;) Φιλικά Λευτέρης. ![]() |
| |
![]() Παράθεση:
![]() Ρώτα το θείο γκουγκλη για ελεύθερο λογισμικό zip. Ένα καλό απλό και open source είναι το 7-zip, θα πρέπει να το κατεβάσεις και να το εγκαταστήσεις στο PC σου. Δεν χρειάζονται δικαιώματα Διαχειριστή για την εγκατάσταση αν δεν κάνω λάθος, και είναι ελεύθερο δηλαδή δεν το πληρώνεις αν δεν θέλεις. Φιλικά Θανάσης |
![]() |
Ετικέτες |
βοήθεια |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] VLOOKUP σε ΑΦΜ | Βασίλης Καραχάλιος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-09-14 19:32 |
[Συναρτήσεις] INDEX MATCH LOOKUP | anestaki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-03-14 17:21 |
[Συναρτήσεις] VLOOKUP-INDEX-MATCH ? | jimrenoir | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-04-12 02:25 |
[ Ερωτήματα ] Index στην Access | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 10-03-11 15:14 |
[ Φόρμες ] Tab Index | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-11-10 22:48 |
Η ώρα είναι 21:11.