Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Γενικά] VLOOKUP ή INDEX & MATCH ????

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-05-11, 10:20
Lefteris
Guest

Lightbulb VLOOKUP ή INDEX & MATCH ????

Καλημέρα σε όλους!

Να ρωτήσω κάτι παιδιά;
Στο προγραμματάκι που φτιάχνω, χρησιμοποιώ πολύ την VLOOKUP, που παίρνει στοιχεία απο 5 διαφορετικά φύλλα,του ίδιου βιβλίου. Ακόμη παίζει πολύ η SUMIF, η COUNTIF, η INT και η SUM.
Χρησιμοποιείται πολύ η επικύρωση απο λίστα και υπάρχουν κάποιες στήλες(5-6 στο σύνολο) που έχουν μορφοποίηση υπό όρους. Αυτά, χωρίς να υπάρχουν πολλές εγγραφές(καμιά 100οστή ως τώρα), κάνουν ένα αρχείο 3,2MB.
Η ερώτηση είναι:
1) Αν χρησιμοποιήσω αντί για VLOOKUP, τον συνδυασμό INDEX & MATCH, θα με βοηθήσει στον όγκο ή στην ταχύτητα;;
2) Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω, για να μειώσω τον όγκο;(Για παράδειγμα αν του ζητάω να ψάχνει σε λιγότερες γραμμές,πχ αντί για 6000 γραμμές σε 1000(που με καλύπτουν για πολύ καιρό),
θα το κάνει πιό ευέλικτο;;

Φιλικά

Λευτέρης.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 21-05-11 στις 13:38. Αιτία: Change prefix
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-11, 12:05
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Καλημέρα φίλε Λευτέρη

O Συνδυασμός INDEX(..;Match(..;..;0)) είναι λίγο ταχύτερος από την Vlookup όταν ο πίνακας έχει πολλές στήλες.
Στο ερώτημα 6000 ή 1000, εγώ λέω χρησιμοποίησε δυναμικά ονόματα.
Τα δυναμικά ονόματα χρησιμοποιούν συνδυασμό =OFFSET(...;;;COUNTA(...);...)

Οι μορφοποιήσεις υπό όρους δεν είναι οι καλύτεροι φίλοι της ταχύτητας, αλλά ούτε και οι SUMIF και COUNTIF για πολλές (πάνω από 1000) γραμμές.

Πολύ μου φαίνεται το 3,2 Μ για 100 γραμμές.
Μήπως αν αντιγράψεις τα περιεχόμενα των 5 φύλλων (ένα προς ένα) σε ένα νέο βιβλίο μειώνεται ο όγκος;
Μήπως οι συναρτήσεις που χρησιμοποιείς χωράνε βελτίωση;
Μήπως έχεις εικόνες;

Αν δεν υπάρχουν απόρρητα στοιχεία ανέβασε το (σε μορφή zip) να δούμε αν φταίει κάτι.

Τα λέμε
Θανάσης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-11, 14:05
Lefteris
Guest

Προεπιλογή

Θανάση καλημέρα και από εδώ!
Το θεωρώ σίγουρο πως οι συναρτήσεις μου, θα μπορούν να βελτιωθούν από κάποιον καλύτερο από μένα(και σίγουρα υπάρχουν πολλοί)
Έχω μάθει από δικά σου παραδείγματα και χρησιμοποιώ αρκετά τα δυναμικά ονόματα.Θα προσπαθήσω να τα εφαρμόσω παντού.
Δεν έχει εικόνες(αν βάλω εικόνες σαν εισαγωγή σχολίου, πιάνει τον ίδιο χώρο σαν να το έβαζα σε κελί;;) και σε μία προσπάθεια που έκανα να περιορίσω και τα κελιά των μελλοντικών δεδομένων αλλά και των κελιών της αναζήτησης στοιχείων, ΑΜΕΣΩΣ, έγινε 1,7ΜΒ!!
Αυτή τη στιγμή πράγματι έχει μέσα δεδομένα που δεν μπορούν να μοιραστούν, επειδή δουλεύω με πραγματικά στοιχεία της δουλειάς μου,αλλά υπόσχομαι να φτιάξω ένα δοκιμαστικό και να το ανεβάσω,γιατί χρειάζομαι και μία βοήθεια, σε ένα τελευταίο που έχω ψιλοκολήσει... και μάλλον πρέπει να το ανεβάσω σαν ΝΕΟ ΘΕΜΑ.(zip, δεν ξέρω να κάνω!! Μπορείς εσύ ή κάποιος φίλος να μου δείξει;;;)
Φιλικά

Λευτέρης.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-05-11, 20:05
Το avatar του χρήστη gr8styl
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από LEFTERIS Εμφάνιση μηνυμάτων
(zip, δεν ξέρω να κάνω!! Μπορείς εσύ ή κάποιος φίλος να μου δείξει;;;)
Αν και αυτό δεν έχει να κάνει με Excel !!!

Ρώτα το θείο γκουγκλη για ελεύθερο λογισμικό zip.
Ένα καλό απλό και open source είναι το 7-zip, θα πρέπει να το κατεβάσεις και να το εγκαταστήσεις στο PC σου. Δεν χρειάζονται δικαιώματα Διαχειριστή για την εγκατάσταση αν δεν κάνω λάθος, και είναι ελεύθερο δηλαδή δεν το πληρώνεις αν δεν θέλεις.

Φιλικά
Θανάσης
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Ετικέτες
βοήθεια

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] VLOOKUP σε ΑΦΜ Βασίλης Καραχάλιος Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 29-09-14 19:32
[Συναρτήσεις] INDEX MATCH LOOKUP anestaki Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 17-03-14 17:21
[Συναρτήσεις] VLOOKUP-INDEX-MATCH ? jimrenoir Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 09-04-12 02:25
[ Ερωτήματα ] Index στην Access mdragon Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 10-03-11 15:14
[ Φόρμες ] Tab Index Meteora Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 14-11-10 22:48

Η ώρα είναι 21:11.