Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
καλησπερα σας χρειαζομαι λιγο βοηθεια εχω ενα αρχειο και θελω να αλλαζουν τα χρωματα καποιων συγκεκριμενων κελιων οταν τηρουνται η προυποθεσεις..το θεμα ειναι οτι ο κωδικας που εχω γραψει αφορα ενα κελι ενω εγω θελω να γινει σε 105...ελπιζω να μην πρεπει να τον γραψω 105 φορες ![]() Σας ανεβασα και ενα συνημενο για να καταλάβετε ακριβως τι εννοω If Sheets("sheet2").Range("b1") > 0 Then Range("a1").Interior.ColorIndex = 3 Else Range("a1").Interior.ColorIndex = 4 End If ευχαριστω προκαταβολικα! |
| |||
| |||
![]()
Αν αντιγράψεις την παρακάτω μακροεντολή στο Module1 νομίζω ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Κώδικας: Sub macroColor() Dim i As Integer For i = 1 To 105 If Sheets("sheet2").Cells(i, 2).Value > 0 Then Sheets("sheet1").Cells(1, i).Interior.ColorIndex = 3 Else Sheets("sheet1").Cells(1, i).Interior.ColorIndex = 4 End If Next End Sub |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Γιάννη! Αν κατάλαβα καλά, θέλεις αν οι τιμές της στήλης B στο Sheet2 είναι μεγαλύτερες του μηδενός (0) να χρωματίζονται τα κελιά της γραμμής 1 στο Sheet1 ξεκινώντας από το Α1. Δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις VBA για να βάψεις τα κελιά σου. Χρησιμοποίησε τη μέθοδο Μορφοποίηση υπό όρους.
Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Καταρχας σας ευχαριστω φιλε τασο σωστα καταλαβες..αλλα θελω συγκεκριμενα Α1:Ο7..Γινεται ετσι? Kapetang το δοκιμασα ετσι αλλα μπα.. |
| |||
| |||
![]()
Ολα ενταξει ,μορφοποιησα λιγο τον τυπο τασο..ευχαριστω πολυ !
|
| ||||
| ||||
![]()
Γιάννη, μόλις πρόσεξα ότι αναφέρεις στο προφίλ σου Έκδοση Office 2002! Μάλλον το δοκίμασες σε έκδοση 2007+. Διαφορετικά δεν θα σου δούλευε. Για Excel < 2007 θα πρέπει να οριστεί ένα όνομα για την περιοχή B:B (Sheet2) πχ. Column_B επειδή οι αναφορές σε άλλα φύλλα ή βιβλία δεν υποστηρίζονται στη μορφοποίηση υπό όρους. Επίσης, επειδή πρόκειται για αντιματάθεση μιας μόνο στήλης (B:B), ο τύπος θα μπορούσε να απλοποιηθεί έτσι: =INDEX(Column_B;COLUMN(A1)) αν πρόκειται για μια γραμμή. Στο ζητούμενο σου (Α1:Ο7) ο τύπος στη μορφοποίηση υπό όρους είναι: =INDEX(Column_B;COLUMN(A$1)+COLUMN($O$1)*(ROW(A1)-1)) Ελπίζω να έγινε! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγή χρώματος σε φόρμα | Αντώνης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-04-16 08:24 |
[VBA] Αλλαγή της τιμής ενός κελιού βάσει του χρώματος | sakis297 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 18-09-15 18:19 |
[VBA] Αλλαγή χρώματος κελιού στην περίπτωση που | devcon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 30-03-11 15:20 |
[ Φόρμες ] Αλλαγή χρώματος φόντου σε εγγραφή | apostolos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 31-01-11 23:10 |
[VBA] Αλλαγή χρώματος κελιών υπό προϋποθέσεις με vb | GEORGE1 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 26-01-11 09:50 |
Η ώρα είναι 03:57.