![]() |
Εμφάνιση ημερομηνίας Καλησπέρα και χρονιά πολλά καλή χρονιά σε όλους γράφω ημερομηνία σε ένα textboox έτσι 5/1/2016 και αποθηκεύετε στο excel 1/5/2016 όταν κάνω φιλτράρισμα δεν το βλέπει σαν να είναι 5 Ιανουαρίου άλλα 1 Μάιου γίνετε σωστό αν γράφω στο textboox πρώτα το μηνά και μετά την μέρα άλλα δεν το θέλω έτσι ότι αλλαγές έκανα στην μορφοποίηση κελιών δεν φτιάχνει. ευχαριστώ! |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο και πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα, για να αντιμετωπίσουμε την λάθος εισαγωγή ημερομηνιών που θα μπορούσε ο μήνας να είναι ημέρα ή και αντίστροφα... πχ 5/1/2016 με 1/5/2016 - 3/5/2016 με 5/3/2016 κλπ Όπως βλέπουμε στην εικόνα, έχουμε μια φόρμα (1) συνδεδεμένη σε ένα κουμπί (2). Σε ένα TextBox έστω TextBox1 βάζουμε ημερομηνία πχ 3/5/2016 Για να εμφανίσει και το κελί την ίδια ημερομηνία (και όχι 5/3/2016) έχουμε: Κώδικας: ActiveCell.NumberFormat = "d/m/yyyy" Η δεύτερη εισάγει την ημερομηνία σωστά. Οι πιο πάνω γραμμές αφορούν το εκάστοτε ενεργό κελί Οι παρακάτω το κελί A1 Κώδικας: Sheet1.Cells(1, 1).NumberFormat = "d/m/yyyy" Παρατηρήσεις: 1. Διορθώστε ανάλογα με τον προορισμό 2. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε και Range("a1") 3. Η μορφοποίηση μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις ανάγκες μας πχ dd/mm/yyyy για 03/05/2016 ή dd-mmm-yyyy για 03-Μαι-2016 Σημειώσεις: 1. Κάποιοι πιθανόν να θεωρήσουν περιττή την πρώτη γραμμή και να μορφοποιήσουν απ' ευθείας τα κελιά του φύλλου με ημερομηνία. Προσωπική άποψη να την βάλετε... 2. Η ημερομηνία πρέπει να είναι έγκυρη (και όχι πχ 30/2/2016) 3. Ακόμα θα έπρεπε να υπάρχουν και έλεγχοι, αν για παράδειγμα κάποιος πληκτρολογήσει κείμενο στο textBox εκ παραδρομής κλπ οπότε για να είναι το έργο πλήρες θέλει και κάποια ακόμη πραγματάκια |
Καλησπέρα Σπύρο. τον κωδικά που έχω βόλι για να γράφετε το textbox στο κελί είναι αυτός ws.Cells(iRow, 2).Value = Me.TextBox_ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.Value γιατί έτσι έχω και τα υπόλοιπα textbox που βάζω σε κελιά τι κάνω εδώ? |
Υποθέτω ότι: ws = κωδικό όνομα φύλλου iRow = πρώτο ελεύθερο κελί, 2ης στήλης (last row για παράδειγμα) Κώδικας: ws.Cells(iRow, 2).NumberFormat = "d/m/yyyy" |
Καλήμερα Σπύρο. για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου. είμαι οκ με αυτό και δουμευει μια χαρά. είσαι απεχτος .... |
Η ώρα είναι 02:50. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.