Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει παρακαλώ; στο φύλλο "Πρώτο" έχω μια περιοχή D5:AG5 στην οποία είναι οι τίτλοι των 30 στηλών. στην περιοχή D6:AG35 έχω αριθμούς σε διάφορα κελιά, πχ. σε κάποιες στήλες έχει 10 κελιά κατηλλειμένα, σε κάποιες έχει 30 κελιά κατηλλειμένα, σε κάποιες 19 κελιά κατηλλειμένα. Θέλω στο φύλλο "Σύνολο" και στο κελί E5 και κάτω, να εμφανίζει όλα τα δεδομένα από τις στήλες της περιοχής D6:AG35 και στο κελί C5 και κάτω τον τίτλο της κάθε στήλης. Κάθε στήλη μπορεί να έχει κατηλλειμένα από 0 έως και 30 κελιά με αριθμούς, οπότε, εάν προσθέτω ή αφαιρώ αριθμούς από κάθε στήλη στην περιοχή D6:AG35, αυτόματα να εμφανίζονται ή να διαγράφονται στα κελιά 5 και κάτω των στηλών E και C του φύλλου "Σύνολο" χωρίς κενές σειρές μεταξύ τους. Με συγχωρείτε για τα κεφαλαία στο βιβλίο. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stam75 : 05-12-15 στις 13:42. Αιτία: Προσθήκη συνημμένου |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Σταμάτη, δες μια πρόταση στο συνημμένο. Για τη λύση χρησιμοποιείται κώδικας, συνεπώς θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένες οι μακροεντολές. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Γιώργο, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σου! Ενώ ανοίγω το βιβλίο σου, το δοκιμάζω και κάνει ακριβώς αυτό που ζητάω, όταν αντιγράφω τον κώδικα στο δικό μου και προσθέτω το commantbutton για κάποιο λόγο δε δουλεύει.. Τι κάνω λάθος;;
|
| |||
| |||
![]()
Μάλλον έχω κάνει εγώ λάθος. Διόρθωση, οι αριθμοί που θα μεταφέρονται στο άλλο φύλλο θέλω να μεταφέρονται στο κελί F5 και κάτω, ενώ οι τίτλοι για τον κάθε άριθμό στο κελί D5 και κάτω, ανάλογα σε ποιον τίτλο είναι ο κάθε αριθμός. Ευχαριστώ πολύ και πάλι Γιώργο. |
| |||
| |||
![]()
Σταμάτη, δες το συνημμένο
|
| |||
| |||
![]()
Αντέγραψα τον κώδικα, λειτουργεί, μεταφέρει τα δεδομένα από τις στήλες στο άλλο φύλλο, όμως ενώ στο δικό σου το κάνει σωστά, στο δικό μου ξεκινάει η επικόλληση από το κελί F5 και αντιγράφει ότι έχει και δεν έχει η κάθε στήλη όλα στην στήλη F. Γίνεται να αντιγράφει στην στήλη F και στο κελί 5 και κάτω μόνο ότι περιέχει στα κελιά D6:D35 έως και AG5:AG35; και στη στήλη D και στο κελί 5 και κάτω τον ανάλογο τίτλο από την περιοχή D5:AG5; Γιώργο συγνώμη που σε ταλαιπωρώ δεν τα πάω καθόλου καλά με τους κώδικες.. |
| |||
| |||
![]()
Σταμάτη, δοκίμασε τον κώδικα: Κώδικας: Option Explicit Private Sub cmdCopyColumns_Click() Dim rngIn As Range, rngTarget As Range Dim R As Long, C As Long, lngR As Long, K As Long 'Εδώ ορίζεται η περιοχή των δεδομένων Set rngIn = Range("D5:AG40") 'Εδώ ορίζεται η περιοχή όπου θα γίνει η αντιγραφή Set rngTarget = Worksheets("Σύνολο").Range("D5") rngTarget.CurrentRegion.Resize(, 3).Offset(1).ClearContents For C = 1 To rngIn.Columns.Count For R = 2 To rngIn.Rows.Count If Len(Replace(rngIn.Cells(R, C), " ", "")) > 0 Then rngTarget.Offset(K, 0) = rngIn(1, C) rngTarget.Offset(K, 2) = rngIn(R, C) K = K + 1 End If Next Next MsgBox "Η αντιγραφή ολοκληρώθηκε" End Sub Η γραμμή 1, 2, 3, κλπ περιλαμβάνεται στην περιοχή δεδομένων |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο χίλια ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και την βοήθεια που δίνεις, δεν μπορώ να το καταφέρω όμως. Κρίμα, γιατί είναι ότι ακριβώς χρειαζόμουν. Σε ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη για την ταλαιπωρία που προκάλεσα. |
| |||
| |||
![]()
Τελευταία προσπάθεια. Για την αντιγραφή του κώδικα, ακολούθησε τα βήματα: 1) Πρόσθεσε στο φύλλο ένα CommandButton της ομάδας ActiveX. 2) Κάνε διπλό κλικ για να ανοίξει το παράθυρο του κώδικα. 3) Ανάμεσα στις γραμμές κώδικα, που εμφανίζονται, πρόσθεσε τον κώδικά μου, χωρίς τις 2 γραμμές στην αρχή και την τελευταία. Το αρχείο για να υποστηρίζει κώδικα, αποθηκεύεται σε μορφή xlsm |
| |||
| |||
![]()
Καλημερα Γιωργο, κάνω αυτό ακριβώς που αναφερεις πιο πάνω αλλά για μια τελευταία προσπάθεια θα το επιχειρησω! Θα επανελθω με τα αποτελέσματα. Δυστυχώς μια από τα ίδια... Δεν πειράζει, να είσαι καλά Γιώργο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stam75 : 06-12-15 στις 09:57. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Αυτόματη συμπλήρωση λίστας. | George Nestor | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-11-16 19:43 |
[ Φόρμες ] αυτοματη συμπληρωση φορμας | shamano1982 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 24-03-16 07:20 |
[ Φόρμες ] αυτόματη συμπλήρωση | eparast | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 03-04-14 23:19 |
[Excel07] Αυτόματη Συμπλήρωση ΑΦΜ | ippotis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 10-02-11 20:14 |
Αυτόματη συμπλήρωση πεδίων | tolis1975 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 27-07-10 20:00 |
Η ώρα είναι 19:51.