Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Έχω μια περιοχή κελιών η οποία θα συμπληρώνεται με διάφορα ονόματα (>40) και ανάλογα με το όνομα που θα εισάγεται, πρέπει το κελί να γεμίζει με συγκεκριμένο χρώμα. Δεν θέλω ξεχωριστό χρώμα για κάθε όνομα αλλά για κάθε 10 από αυτά ένα χρώμα. Στη Μορφοποίηση υπό όρους> Μορφοποίηση μόνο των κελιών> με συγκεκριμένο κείμενο, πρέπει να κάνω ξεχωριστό Κανόνα για κάθε όνομα; Μπορώ να τα ομαδοποιήσω ώστε πχ αν στο κελί γράφεται Κώστας ή Γιάννης ή Δημήτρης να γίνεται κόκκινο, αν γράφεται Χρήστος ή Βαγγέλης ή Ανδρέας να γίνεται πράσινο κοκ.; Τα εν λόγω κελιά συμπληρώνονται από drop list. Υπάρχει η δυνατότητα να μορφοποιήσω τα κελιά προέλευσης και να αντιγράφονται κατευθείαν με την μορφοποίησή τους; Ευχαριστώ |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Διονύση, στο επισυναπτόμενο αρχείο υπάρχει μια υλοποίηση του ζητούμενου στην τελευταία γραμμή του ερωτήματός σου. Χρησιμοποιείται απλός κώδικας που πιστεύω θα μπορούσες να τον προσαρμόσεις στα δεδομένα σου. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς ανοίγοντας το αρχείο σου παίρνω αυτό το μήνυμα σφάλματος. Κάνοντας δεξί κλικ στην καρτέλα του Sheet 1 η επιλογή ''Προβολή κώδικα'' είναι αχνή και δεν μπορώ να την επιλέξω. Το κατέβασα τρεις φορές αλλά δεν αλλάζει κάτι. ![]() |
| |||
| |||
![]()
Νομίζω ότι δεν έχεις ενεργοποιήσει τις μακροεντολές
|
| |||
| |||
![]()
Το επισυνάπτω και σε μορφή .xlsm
|
| |||
| |||
![]()
Και όμως... ![]() ![]() EDIT Και με το δεύτερο αρχείο το ίδιο πρόβλημα. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα! Σε μένα δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα αρχεία του Γιώργου (Excel 2013). Διονύση, για πχ. 50 ονόματα θα χρειαστεί να κάνεις 5 διαφορετικές μορφοποιήσεις υπό όρους. Στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείς να δεις ένα απλό παράδειγμα. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
![]()
Καλησπέρα Αν και νομίζω ότι το ερώτημα έχει ασάφειες και για να υπάρξει μια λύση 100% θα έπρεπε να γνωρίζουμε τους κανόνες με τους οποίους δημιουργούνται τα χρωματικά γκρουπς, στο βιβλίο που ακολουθεί υπάρχει κι από εμένα μια λύση που στο 1ο φύλλο μεν με τύπους και βοηθητικές στήλες ομαδοποιεί τα ονόματα με κάποιους κανόνες τους οποίους μπορείτε να αλλάξετε αν χρειάζεται και στο 2ο φύλλο μια λύση με αντιγραφή του "χρωματισμένου" (μορφοποιημένου) από πριν κελιού με διπλό κλικ στην πρώτη κενή θέση του πίνακα ονομάτων. Λεπτομέρειες στο βιβλίο. Σημειωτέον ότι για 2003 έκδοση η 1η μέθοδος δεν υλοποιείται αν υπάρχουν περισσότερες από 3 μορφοποιήσεις σε κοινά κελιά. ΥΓ τα βιβλία του Γιώργου ανοίγουν κανονικά |
| |||
| |||
![]()
Τάσο ευχαριστώ, κάτι τέτοιο έψαχνα! Ευχαριστώ και το Γιώργο έστω κι αν δεν κατάφερα να δω την πρότασή του και το Σπύρο του οποίου το αρχείο θα μελετήσω για επιμορφωτικούς λόγους. |
| |||
| |||
![]()
Επαναφέρω το νήμα για κάτι μάλλον απλό που όμως μου διαφεύγει. Θέλω απλώς τα κελιά που περιέχουν πχ το όνομα peter ή το όνομα paul να χρωματίζονται. Χρησιμοποιώ το OR αλλά κάτι κάνω λάθος. Επισυνάπτω το σχετικό αρχείο. Ευχαριστώ |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Μορφοποίηση] Μορφοποίηση Υπό όρους | Spirosgr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 08-11-17 11:44 |
Μορφοποίηση υπό όρους -Να αναβοσβήνει το πλαίσιο κειμένου | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-02-13 14:57 |
Μορφοποίηση υπο όρους | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 16-10-12 07:35 |
[VBA] Διάσπαση κειμένου σε περισσότερα κελιά και το αντίστροφο | Tasos | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 16-09-12 19:20 |
Μορφοποίηση υπό όρους... | jimrenoir | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 18-04-11 18:28 |
Η ώρα είναι 18:33.