Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σας. Αυτή την φορά, θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής: Στην στήλη Α, υπάρχουν σε όλα(Α1:Α100-Με προοπτική επέκτασης) τα κελιά, αριθμοί. Τα ζητούμενα είναι: 1) Ποιο είναι το μεγαλύτερο(MAX) σύνολο "X" συνεχόμενων κελιών στην στήλη Α.(Ας πούμε 10 συνεχόμενων) 2) Σε ποια γραμμή ξεκινάει η παραπάνω άθροιση. |
|
![]()
Ελένη δεν είναι σαφές το ζητούμενο (τουλάχιστον για μένα) Ανέβασε ένα παράδειγμα με δεδομένα και αναμενόμενο αποτέλεσμα για να το κατανοήσουμε. Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Εδώ είναι Θανάση.
|
|
![]()
Μια πρόταση είναι: b1=SUM(a1:a10) και αντιγραφή μέχρι το τέλος της λίστας που έχεις στην στήλη Α Έτσι 1ο αναμενόμενο αποτέλεσμα =Max(b:b) 2ο αναμενόμενο αποτέλεσμα =MATCH(MAX(b:b);b:b;0) αν θέλεις το 10 κελιά σαν παράμετρο βάλε στο b1=SUM(OFFSET(a1;;;παράμετρος;1)) Μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι; |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σας. Κώδικας: ...Μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι; Θα μπορούσε να γίνει και χωρίς βοηθητική στήλη(Β); |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Ελένη, στο επισυναπτόμενο αρχείο υπάρχει μία υλοποίηση του ζητούμενου, χωρίς βοηθητική στήλη, αλλά με VBA. Επιχείρησα επίσης, χρησιμοποιώντας τη λογική της μεθόδου που παρουσίασε ο Θανάσης, να δημιουργήσω τύπους, οι οποίοι να δίνουν το ζητούμενο, αλλά κόλλησα. Στο αρχείο περιγράφω αναλυτικά το πρόβλημα και θα παρακαλούσα τα μέλη του φόρουμ και ιδίως τους ειδικούς, για μια εξήγηση. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 19-03-13 στις 09:17. Αιτία: αλλαγή συνημμένου |
|
![]()
Γιώργο το πρόβλημα με την {=SUM(OFFSET(A1:A50;ROW(1:41)-1;;10;1))} είναι ότι ναι μεν δίνει τα σωστά αποτελέσματα όχι όμως σε μορφή πίνακα {375,425,475,...} για να μπορέσεις να εφαρμόσεις max ή large(..;1) Θα το παλέψω και εγώ αλλά δεν μου φαίνεται υγροποιήσιμο με τύπο πίνακα ![]() Τα λέμε Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Θανάση, ευχαριστώ.
|
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα και από εμένα. Η δική μου προσέγγιση στο θέμα με Array Formulas. 1) Κώδικας: =MAX(SUBTOTAL(9;OFFSET(A1;ROW(A1:A1000)-1;0;10;1))) Κώδικας: ="Γραμμή"&" "&MAX(IF(INDEX(SUBTOTAL(9;OFFSET(A1;ROW(A1:A1000)-1;0;10;1));)=MAX(SUBTOTAL(9;OFFSET(A1;ROW(A1:A1000)-1;0;10;1)));ROW($1:$1000);"")) Κώδικας: =MAX(SUBTOTAL(9;OFFSET(A1;ROW(A1:A1000)-1;0;D1;1))) Τι λέτε; |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στην παρέα Οδυσσέα, συγχαρητήρια. Χαίρομαι για την ενεργή συμμετοχή σου στο φόρουμ και εύχομαι να τη συνεχίσεις. Στο Profile σου αυτοχαρακτηρίζεσαι αρχάριος, γεγονός που δε συμφωνεί με τις γνώσεις σου. Θα πρότεινα να το αναβαθμίσεις. Φαίνεται ότι η συνάρτηση Sum και Subtotal(9), λειτουργούν διαφορετικά. Για τα συγκεκριμένα δεδομένα (Α1:Α50 σε ομάδες 10 κελιών) θα πρότεινα: 1) Για το μέγιστο άθροισμα: =MAX(SUBTOTAL(9;OFFSET(A1;ROW(1:41)-1;0;10;1))) 2)Για τη γραμμή: =ROW(INDEX(A1:A41;MATCH(M4;(SUBTOTAL(9;OFFSET(A1;R OW(1:41)-1;0;10;1)));0))). Μ4 είναι το κελί στο οποίο βρίσκεται ο πρώτος τύπος που δίνει το μέγιστο άθροισμα. Φιλικά/Γιώργος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Σύνολο κελιών που περιέχουν τύπους | stam75 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 18-02-16 17:23 |
[Excel07] Σύνολο υπερωριών και ωρών. | bill72 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 07-01-15 23:31 |
[Συναρτήσεις] Σύνολο τελευταίων κελιών από 5 στήλες | Lokos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 07-03-12 10:54 |
[ Ερωτήματα ] ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΡΑΦΩΝ | agelos_her | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-03-11 06:47 |
[ Υποφόρμες ] Σύνολο Υποφόρμας | Jim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 30-05-10 12:21 |
Η ώρα είναι 01:36.