Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
επισυνάπτω ακριβώς τι θέλω και το εξηγώ σε ένα excel ως παράδειγμα. παρακαλώ κάντε ότι μπορείτε!!! ευχαριστώ πολύ !!!!! |
|
![]()
Αγαπητή Ντέμη, Δεν νομίζω ότι έχει καμιά χρησιμότητα να φτιάξεις merged κελιά. Μόνο σύγχυση μπορούν να προκαλέσουν. Πχ που ανττιστοιχεί το "2" στο κελί Φύλλο1!D26 στο παράδειγμα που μας έδωσες ; Δες δύο εναλλακτικές λύσεις μία με συγκεντρωτικό πίνακα (Pivot) και μια με τύπους και μορφοποίηση υπό όρους (Formula_CF). Φιλικά Θανάσης. ΥΓ. Τη συγχώνευση κελιών (merge) πρέπει να την χρησιμοποιούμε μόνο όταν δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, γιατί τα προβλήματα που δημιουργεί είναι πολύ περισσότερα από αυτά πιου λύνει. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Μία άλλη λύση με VBE Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σας, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια κ τους δυο κ πραγματικά θαυμάζω τις γνώσεις σας! Θα χρησιμοποιήσω τη λύση με VBE αλλά θα ήθελα κάτι αν γίνεται.Όταν τρέχω την μακροεντολή μου βγάζει συνεχώς παράθυρο που λέει: <<Η επιλογή περιέχει πολλές τιμές δεδομένων. Αν γίνει συγχώνευση σε ένα κελί, θα διατηρηθούν μόνο τα άνω αριστερά δεδομένα>> και για να συνεχίσω πρέπει να πατάω συνέχεια οκ. Γίνεται να μην βγαίνει καθόλου αυτό το μήνυμα και να τρέχει μόνο του μέχρι το τέλος???αν γίνεται κάνε μου αυτή την αλλαγή γιατί έχω 6 αρχεία με 35.000 γραμμές το καθένα κ θα είναι πολλά τα οκ που πρέπει να πατήσω!!!! ![]() |
|
![]()
Για να αποφύγεις τα προειδοποιητικά μηνύματα, βάλε σαν πρώτη εντολή στην μακροεντολή Application.DisplayAlerts = False Καλή συνέχεια. |
| |||
| |||
![]()
ευχαριστώ πολύ για όλα!!!!! με βοηθήσατε πάρα πολύ!!! Καλή σας νύχτα!!!!! ![]() |
|
![]()
Καλησπέρα Θα μου επιτρέψετε να πω το εξής: Κατ αρχήν ο κώδικας αρχίζει με Ζ=4 Προσοχή Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία αρχίζει από την 4η σειρά και κάτω άρα θα πρέπει να προσαρμοστεί στο πραγματικό φύλλο Καλό είναι επίσης να οριστούν όλες οι μεταβλητές (που είναι αρκετές) και να μπει στο πάνω πάνω μέρος Option Explicit Τα πράσινα τμήματα δεν χρειάζονται και μπορούν να διαγραφούν ΥΓ Παρ όλα αυτά αν έρεπε να επιλέξω εγώ μια λύση θα επέλεγα τον Pivot Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 25-09-12 στις 20:45. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Αν και για μένα η καλλίτερη λύση είναι αυτή που προτείνει ο θανάσης στα πλαίσια του Excel, έχω παρατηρήσει πολλές λύσεις που προτείνονται πχ με συγκεντρωτικοί πίνακες ή λίστες , δεν προτιμούνται ίσως θέλουν περισσότερη μελέτη και κατανόηση,Σπύρο παρατηρώ ότι είσαι σχολαστικός και έχεις δίκια Θανάσης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Thanosp : 25-09-12 στις 21:16. |
|
![]()
Θανάση Το έχω κατ επανάληψη πει στα παιδιά που κατά καιρούς ζητάνε κάποια λύση ότι αν κατανοήσουν τι είναι ο Pivot θα απογειώσουν το εργαλείο που έχουν στα χέρια τους χωρίς να ξέρουν καν τύπους (στο μέτρο του δυνατού βέβαια) Να 'σαι καλά και για τον καλό λόγο σου ! Καλή συνέχεια! |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα! Θα συμφωνήσω με τους Θανάσηδες και τον Σπύρο στο θέμα του συγκεντρωτικού πίνακα που σίγουρα μπορεί να μελετηθεί σε πολύ λιγότερο χρόνο από ότι το κεφάλαιο VBA & μοντέλο αντικειμένoυ Excel. Η γνώμη μου είναι ότι τα συγχωνευμένα κελιά πρέπει να αποφεύγονται όσο γίνεται. Προκαλούν αρκετά προβλήματα τόσο σε φύλλα εργασίας (ειδικά αν περιέχουν τύπους πίνακα) όσο και στον κώδικα VBA που αναφέρεται σε κελιά. Πιστεύω ότι η φίλη μας Ντέμη καλύφθηκε από τις απαντήσεις που δόθηκαν. Ωστόσο αν ήθελα να αφαιρέσω τα διπλότυπα από τις στήλες A:B παραδείγματος της θα χρησιμοποιούσα τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Option Explicit 'Έστω ότι τα δεδομένα ξεκινούν από το κελί A1 Sub RemoveDuplicates() Dim i As Long, rng As Range Application.Calculation = xlCalculationManual Application.ScreenUpdating = False Set rng = Range("A1:B" & Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row) For i = rng.Count / 2 To 2 Step -1 If Cells(i, 1).Value = Cells(i - 1, 1).Value Then rng.Rows(i).ClearContents Next Application.Calculation = xlCalculationAutomatic End Sub Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με σύνθετο πλαίσιο | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 03-10-14 19:22 |
[ Φόρμες ] Σύνθετο πλαίσιο κειμένου | asterix | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 26-09-14 19:17 |
[Συναρτήσεις] Διάσπαση κειμένου σε αλλα κελιά | Ρούλα | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 07-04-13 18:52 |
[ Φόρμες ] Πρόβλημα με σύνθετο πλαίσιο φόρμας | gpapad | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 17-07-12 15:31 |
[ Φόρμες ] Πρόβλημα σε Σύνθετο Πλαίσιο Επιλογής | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 18-07-11 18:31 |
Η ώρα είναι 21:06.