![]() |
Ενημέρωση ενός field πίνακα από 3 Rows άλλου πίνακα Γειά σας Έχω μία στήλη σε ένα πίνακα και θέλω τα περιεχόμενά της συνενώνοντάς να τα τοποθετήσω σε ένα πεδίο ενός άλλου πίνακα. Π.Χ. Στήλη Orders 2A 5A 1Ds Με Concatenation να γίνουν (2A, 5A, 1Ds) και να κάνω update ένα field σε άλλο πίνακα. Πως μπορώ να το επιτύχω αυτό; |
Καλησπέρα έχω την εντύπωση ότι το concatenation δουλευει μόνο για ξεχωριστά πεδία της ίδιας εγγραφής και οχι διαφορετικών εγγραφών. πχ ονομα | επιθετο |πατρώνυμο ------------------------------------------- George | Ioannou | Petros όνομα&επίθετο&πατρώνυμο θα δώσει GeorgeIoannouPetros Με εκτίμηση Σταύρος |
Ενημέρωση ενός field πίνακα από 3 Rows άλλου πίνακα Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό που λές το γνωρίζω όμως εγώ έχω αυτό το πρόβλημα και δεν ξέρω με ποιόν τρόπο θα το λύσω. Ουσιαστικά οι 3 Rows πρέπει να μετατραπούν κατά κάποιον τρόπο σε μία Row με 3 fields και στην συνέχεια να γινει concatenation. |
Καλημέρα και από μένα ! Στάθη, ο πίνακας έχει τρία (3) record ή έχει πολλά και θες ανα τριάδα να συμβεί αυτό που περιγράφεις ; Φιλικά/ Νίκος Δ. |
Νίκο αυτή την στιγμή έχει 3 records. Με ενδιαφέρει να γίνεται η εργασία για όσα records περιέχει αυτός ο πίνακας. Δεν θα υπάρχει διαχωρισμός σε τριάδες ή τετράδες. Ο πίνακας αυτός γίνεται συνέχεια delete και ξαναδημιουργείται. Με εκτίμηση Στάθης |
1 Συνημμένο(α) Γεια σας! Στάθη, Σταύρο, καλωσορίσατε στο φόρουμ! Δείτε ένα παράδειγμα που με τη χρήση της συνάρτησης ConcantenateField (VBA ) όπου μπορούμε να συνενώσουμε τα περιεχόμενα ενός πεδίου πίνακα ή ερωτήματος σε μια συμβολοσειρά η οποία μέσω ερωτήματος προσάρτησης, καταχωρείται σε συγκεκριμένο πεδίο κάποιου πίνακα. Φυσικά, κάθε περεταίρω αυτοματισμός μέσω VBA δεν αποτελεί πρόβλημα. Φιλικά Τάσος |
Τελικά μόνο του σπανού τα γενιά δεν γίνονται. Άψογος κώδικας, τελικά ποτέ δεν πρέπει να λες πριν δεις, μηδένα προ του τέλους μακάριζε! Τους χαιρετισμούς μου! |
Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας. Τελικά ήταν αυτό που ήθελα. Όλα τέλεια. Με μεγάλη εκτίμηση Στάθης |
Καλημέρα σε όλους! Με την ευκαιρία, να θυμίσω μια χρήσιμη για την περίπτωσή μας και πολύ ευέλικτη μέθοδο του αντικειμένου ADODB.Recordset: Τη μέθοδο GetString η οποία φαίνεται στο παρακάτω παράδειγμα: (απαιτείται η αναφορά σε μια διαθέσιμη βιβλιοθήκη Microsoft AxtiveX Data Objects) Κώδικας: Function ConcatenateField( _ ενός χειριστηρίου λίστας με τα περιεχόμενα ενός πεδίου πίνακα. Για παράδειγμα: Κώδικας: Private Sub Form_Load() προσπελάσιμη από την εφαρμογή μας βάση δεδομένων. Τα λέμε! Γιάννης |
Η ώρα είναι 06:33. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.