Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Διαγραφή Text File μέσω vba
Καλησπέρα, Πως μπορώ μέσω vba να διαγράφω μια γραμμή σε ένα αρχείο txt το οποίο βρίσκεται στην πιο κάτω διαδρομή? c:\ProgramData\Dab\Part1\Partition1.txt Θα εκτιμήσω εάν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει τι κάνω λάθος. Ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη γιώργοςΚ : 15-03-16 στις 00:02. |
| |||
| |||
Γεια σου Γιώργο Όταν λες "μια γραμμή σε ένα αρχείο" τι εννοείς την πρώτη , την δεύτερη, την πέμπτη ή οποιαδήποτε γραμμή? |
| |||
| |||
Γεια σου Γιώργο, Δημιούργησε ένα αρχείο στο C:\Myfile.txt γράψε καμπόσες γραμμές και τρέξε το συνημμένο. |
| |||
| |||
Γειά σου Γιώργο και σε ευχαριστώ για την βοήθεια και το ενδιαφέρον, Στην διαδρομή c:\ProgramData\Dab\Part1\Partition1.txt" καταγράφεται αυτόματα με το άνοιγμα κάποιας φόρμα ένας αριθμός απο το 0 έως το 1000000 συνήθως στην πρώτη γραμμή. Το ζητούμενο είναι με το πάτημα ενός κουμπιού να μπορώ στην ουσία να διαγράφω αυτό τον αριθμό (ο οποίος είναι συνήθως στην πρώτη γραμμή). Προσπάθησα στον κώδικα - παράδειγμα που μου έδωσες να προσαρμόσω ανάλογα με το δικό μου path αλλά δεν βρίσκω σε ποιο σημείο του κώδικα δηλώνω αυτή την διαδρομή.. Επίσης, είναι δυνατόν εκτός απο την διαγραφή να δίνω έναν νέο αριθμό ο οποιος προκύπτει απο μια μαθηματική εξίσωση στην οποία το αποτέλσμα βρίσκεται αποθηκευμένο στην φόρμα (fModules) και στον πεδίο [M1]? Δηλαδή αντί για την διαγραφή να κάνω απλά ανανέωση του αρχείου σβύνωντας τον προηγούμενο αριθμό και δίνωντας τον νέο? Σε ευχαριστώ εκ προτέρων φίλε μου |
| |||
| |||
Φίλε Γιώργο, Το path το βάζεις στην κλήση της συναρτήσεις « msg = DeleteLine ("C:\Myfile.txt", 3) ». Η συνάρτηση DeleteLine ( διαδρομή αρχείου , νούμερο γραμμής για διαγραφή) παίρνει δυο ορίσματα το πρώτο είναι η διαδρομή του αρχείου και το δεύτερο παίρνει τον αριθμό της γραμμής που θέλεις να διαγράψεις και επιστρέφει «true» αν βρει την γραμμή και «false» αν δεν την βρει. Ξέχασα να σου πω ότι πρέπει να πας από τον editor της vba από το μενού Tools-> References και στο παράθυρο διαλόγου που θα ανοίξει να βρεις κα να τσεκάρεις το Microsoft Scripting Runtime |
| |||
| |||
Γειά σου Γιώργο, Μια χαρά δούλεψε ο κώδικας με την προσαρμογή που μου έδειξες. Ένα ακόμη παραπάνω σημείο θέλω ομως Γιώργο μου.. Στην φόρμα που έχω και τρέχει ο πιο πάνω κώδικας θέλω να κάνω τα εξής: Εφόσον δημιουργήσω έναν φάκελο στην διαδρομή c:\ProgramData\Data\dot.txt με την δική σου βοήθεια (και σε ευχαριστώ) επιτυγχάνω να ενημερώνεται αυτόματα το αρχειο dot.txt μέ έναν αριθμό στην πρώτη γραμμή. Θέλω να μπορώ να ενημερώνω το ίδιο αρχείο όσες φορές χρειαστεί με νέες γραμμές απο αριθμούς όπως το παράδειγμα στην συνέχεια, και με την βοήθεια του κώδικας που μου έδωσες να μπορώ να διαγράφω επιλεκτικά όποια γραμμή αριθμού πρέπει. Επίσης, αν είναι εφικτό θά θελα να μπορώ να διαβάζω επιλεκτικά όποια γραμμή θέλω μέσω μιας εντολής.. 123456123546 7894563254 654896 215 23554 1 2 Ειναι αυτό εφικτό φίλε μου? Σε ευχαριστώ εκ προτέρων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη γιώργοςΚ : 17-03-16 στις 16:05. |
| |||
| |||
Γεια σου Γιώργο και πάλι. Δες το συνημμένο Αρχείο. |
| |||
| |||
Καλησπέρα στην παρέα Μια πρόταση. Νομίζω ότι ο κώδικας θα μπορούσε να απλοποιηθεί, αν το αρχείο είχε μία μόνο γραμμή. Για παράδειγμα την: [123456123546][654896][215][23554][1][2].Το κείμενο αυτό ας το συμβολίσουμε με strFile. 1) Όταν θέλουμε να ελέγξουμε, αν ο αριθμός πχ x υπάρχει στο αρχείο, το κάνουμε εύκολα με τη συνάρτηση inStr(strFile,”[“ & x &”]”) 2) Αν θέλουμε να προσθέσουμε έναν αριθμό πχ x (δεν έχει σημασία η θέση) είναι εύκολο με την εντολή Print #nfile, strFile & “[“ & x &”]” 3) Αν θέλουμε να διαγράψουμε έναν αριθμό πχ τον x είναι εύκολο με τη συνάρτηση Replace(strFile, “[“ & x & “]”, “”) Γιώργο (Vraxnakisg),θα μπορούσες να δεις και αυτή την υλοποίηση. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλησπέρα σας Φίλε kapetang συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και ευχαριστούμε για τις συμβουλές σου. Κάθε βοήθεια είναι καλή και ευπρόσδεκτη. |
| |||
| |||
Φίλοι Γιώργηδες..και ένας εγώ τρείς..!! Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόθεση βοήθειας.. Ωστόσο, φίλε Kapetang δυστυχώς η λύση με τα δεδομένα όλα σε μια γραμμή δεν με βολεύει εξαιτίας της λειτουργικότητας και της δομής που έφτιαξα την βάση μου, για αυτό επέλεξα μια γραμμή - ένας αριθμός έτσι ώστε εφόσον βλέπω τα δεδομένα να μπορώ να βγάζω λογαριασμό σε τι αντιστοιχούν οι αριθμοί. Φίλε Γιώργο (kapetang) όπως μπορεί να θυμάσαι στο επάγγελμα είμαι στρατιωτικός και τα η χρήση της βάσης είναι στην ουσία να "κρύβει" δεδομένα τα οποία δημιουργούνται στην βάση - απευθείας εκτός αυτής σε άρκετα μπορώ να πώς txt.files Θέλω λοιπόν να σας ευχαριστήσω ξανά για την όποια βοήθεια και σας είμαι υπόχρεος. Όπως μαλλον θα καταλάβατε και εγώ "κοινοφελή έργο" προσπαθώ να κάνω με την δημιουργία αυτής της βάσης που χρειάζεται άμεσα για τις ανάγκες του σώματος στρατού που υπηρετώ ώς αξιωματικός.. Ευχαριστώ |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Έλεγχος εάν υπάρχει ο αριθμός στο text file | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 20 | 02-03-16 11:31 |
[ Συναρτήσεις ] ΕΝΩΣΗ TEXT BOX | asarigiannis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 04-07-14 17:42 |
Text wrapping | Γιωργος μπομπ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 12-04-10 19:02 |
log file στην access | giorgos_ad | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 28-02-10 11:37 |
Εξαγωγή πίνακα σε ascii file | stavros | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 07-12-09 20:05 |
Η ώρα είναι 06:36.