Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Το ερωτημα μου είναι απλο. Εχω ένα πινακα με Αριθμούς Υδρομετρων και ένα πινακα με τους Τοπους που βρίσκονται αυτά τα υδρομετρα. Και τους 2 μεχρι τωρα στη φορμα που δημιουργησα, τους ειχα σαν Συνθετα Πλαισια. Οποτε επρεπε από να διαλέξω τιμες από 2 dropdown menus. Μια επιλογή για τον Αριθμο Υδρομετρου και μια επιλογή για τον Τοπο στο οποιο αυτό αντιστοιχει. Πως γινεται να αποφυγω το dropdown menu των Τοπων, και με το που διαλεγω από το Συνθετο Πλαισιο των Αριθμων Υδρομετρων μια τιμη, να φαινεται αυτόματα σε διπλανο πεδιο ο Τοπος σαν κειμενο. Σα να λεμε π.χ., από μια υποτιθεμενη λιστα με ονόματα τηλεφωνικων επαφων, με το που διαλέγεις ένα ονομα, να σου δειχνει διπλα τη φωτογραφια του ατομου της επαφης. Καπως ετσι... Ευχαριστω |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Ηλία δε μας δίνεις πληροφορίες για τα πεδία και τη σχέση των δύο πινάκων. Αν υποθέσουμε ότι: 1) Κάθε υδρόμετρο ανήκει στο δικό του μοναδικό τόπο, δε χρειάζονται δύο πίνακες. Στον πίνακα με τα υδρόμετρα πρόσθεσε και το πεδίο πχ [ΤΟΠΟΣ], στο οποίο θα καταχωρείς τον τόπο του υδρομέτρου. 2) Αν σε κάθε τόπο υπάρχουν πολλά υδρόμετρα, ανάμεσα στους πίνακες [ΤΟΠΟΙ] και [ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ] θα πρέπει να δημιουργήσεις μία σχέση 1 προς πολλά. Ο πίνακας [ΤΟΠΟΙ], θα πρέπει να έχει τα πεδία [ID_ΤΟΠΟΥ] και [ΤΟΠΟΣ], αυτόματης αρίθμησης και κειμένου αντίστοιχα. Ο πίνακας [ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ] τα πεδία [ID], [ID_ΤΟΠΟΥ] και [ΥΔΡΟΜΕΤΡΟ], αυτόματης αρίθμησης, αριθμού και κειμένου αντίστοιχα. Το πεδίο [ID_ΤΟΠΟΥ] είναι το εξωτερικό κλειδί του πίνακα που τον συνδέει με τον πίνακα [ΤΟΠΟΙ] Αφού οργανώσεις τη βάση σου ανέβασε ένα δείγμα και εξήγησε τι ακριβώς θέλεις. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Το αρχείο εδώ αγαπητέ kapetang https://mega.nz/#!oBlT1CrD Θέλω απλά με το που διαλέγω Αριθμό Παροχής απο το Σύνθετο Πλαίσιο, να φαίνεται αυτόματα ο Τόπος που αντιστοιχεί, ακριβώς στο διπλανό πεδίο. |
| |||
| |||
![]()
Δε μπορώ να κατεβάσω το αρχείο σου. Ανέβασε στο φόρουμ, όχι όλη τη βάση, αλλά ένα μικρό δείγμα με τα εντελώς απαραίτητα στοιχεία. |
| |||
| |||
![]()
χρειαζομαι 5 ποστ
|
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
το σωστο ειναι https://mega.nz/#!oBlT1CrD!UVEaZkqDE...wWLV4Jc9ooe6cA και "download through your browser". ΥΓ πως ανεβαζω αρχεια εδω? |
| |||
| |||
![]()
Δεν καταλαβαίνω Στο αρχικό μήνυμά σου γράφεις ότι η εφαρμογή σου αναφέρεται σε υδρόμετρα. H ΒΔ test.mdb αναφέρεται σε μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος και δεν είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με όσα γράφω αναλυτικά στο POST#2. Χωρίς αυτή την οργάνωση, δε μπορώ να βοηθήσω. Φαίνεται ότι δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη σχεδίαση των ΒΔ και μάλλον δεν κατάλαβες το μήνυμά μου. Θα σε συμβούλευα, συνεπώς, να μελετήσεις το παρακάτω άρθρο: https://support.office.com/el-gr/art...4-bd4f9c9ca1f5. Οδηγίες για να επισυνάψεις αρχείο υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσμο: Forum - Βοήθεια - Συχνές Ερωτήσεις: Ανάγνωση και Δημιουργία Μηνυμάτων Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί τα μηνύματά σου τα επαναλαμβάνεις 4 φορές |
| |||
| |||
![]()
1. Εγραψα 4 ακομα μηνυματα χωρις νοημα ωστε να φτασω τα 5 και να μπορεσω να βαλω λινκ στο ποστ μου. 2. Υδρομετρα ή μετρητες ρευματος ειναι το ιδιο πραγμα. Και στα 2 υπαρχει ενας αριθμος (υδρομετρου ή μετρητη) που αντιστοιχει σε εναν τοπο. Ετσι δεν ειναι? Θα φτιαξω 2 βασεις, μια για υδρομετρα και μια για μετρητες ρευματος. Αλλα η φιλοσοφια αυτου που ζηταω ειναι ακριβως η ιδια. Θα μπορουσε καλλιστα η βαση που εστειλα, να εχει τιτλο Υδρομετρα. Τα υπολοιπα ειναι ακριβως ιδια. 3. Ισχυουν οσα μου απαντησες την 1η φορα, χωρις να εχεις να προσθεσεις τιποτε? Ο καθε αριθμος παροχης αντοστοιχει σε ενα μοναδικο τοπο. 4. Ευχαριστω για τη βοηθεια οσο αφορα την επισυναψη αρχειων εδω στο φορουμ. |
| |||
| |||
![]()
Κάθε τόπος (Κοινότητα, Δήμος) έχει πολλούς μετρητές. Συνεπώς θα πρέπει να υλοποιήσεις την περίπτωση 2 του POST#2 |
| |||
| |||
![]() Ηδη εχω γραψει οτι σε καθε Αριθμο Παροχης (υδρομετρου ή μετρητη), αντιστοιχει ενας και μοναδικος Τοπος, για να σε προλαβω. Οποτε αφηνουμε την περιπτωση 2 του προηγουμενου ποστ σου. Τι κανουμε στην 1η περιπτωση λοιπον?
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Ερώτημα με κριτήρια εγγραφές άλλου πίνακα | kasampas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-04-16 09:58 |
[ Ερωτήματα ] Ερώτημα επιλογής από το οποίο αφαιρούνται τ' αποτελέσματα άλλου ερωτήματος | sakis297 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 10-02-16 19:06 |
[ Πίνακες ] Τιμή Πεδίου ίση με πεδίο άλλου πίνακα | gaz_manos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 25-01-13 11:41 |
[ Φόρμες ] Αλλαγή Περιεχομένων ενός Πλαισίου Λίστας με Ομάδα Επιλογής | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 01-11-11 15:38 |
[ Ερωτήματα ] Ενημέρωση ενός field πίνακα από 3 Rows άλλου πίνακα | stathas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 23-05-10 10:36 |
Η ώρα είναι 08:10.