Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Update εφαρμογής ACCESS μέσω Internet
Γεια σε όλους. Προσπαθώ να βρω κάποια λύση για να μπορώ να κάνω update εφαρμογή που έχω δημιουργήσει στην access μέσω Internet. H εφαρμογή τρέχει σε ανεξάρτητους υπολογιστές με μικρές διαφοροποιήσεις μεταξύ τους, τα βασικά κομμάτια της εφαρμογής είναι ίδια σε όλες τις εγκαταστάσεις. Για παράδειγμα όταν προσθέτω- δημιουργώ μια καινούργια φόρμα εμφανίσεις δεδομένων να μπορεί ο τελικώς χρήστης με μια διαδικασία ενημερώσεις να παίρνει ότι καινούργιο έχει η εφαρμογή. Τι εννοώ τώρα διαδικασία ενημέρωσης: να κατεβάζει κάποιο είδους αρχείο (π.χ. Access) και να γίνονται αντιγράφει στην δικιά του εφαρμογή ότι καινούργιο στοιχείο έχει προστεθεί. Πιστεύω να έγινα κατανοητός για το τι θέλω να κάνω!!! Αν κάποιος έχει κάτι να προτείνει καλοδεχούμενο. Φιλικά |
| |||
| |||
Καλημέρα συνονόματε, Γιώργο ακριβώς αυτό που ζητάς μετά απο αλλεπάλληλες προσπάθειες και δοκιμές έχω καταφέρει να δημιουργήσω κάτι αλλά είναι μια τόσο πολύπλοκη διαδικασία που και να την γράψω και μόνο ίσως δεν καταφέρω ακόμη - ακόμη να σε βοηθήσω διότι σίγουρα κάτι θα ξεφύγει...... 1. Δημιουργάς μια νέα βάση με τα updates που έχεις και ονομάζεις τα αντικείμενα που θα γίνουν update με ονομασία ίδια με τα αρχεία που θέλεις να αντικατασταθούν τα οποία βρισκονται στις βασεις των πελατών σου αλλά με την διαφορά ότι στο τέλος κάθε ονόματος αντικειμένου θα προσθέσεις και έναν αριθμό (πχ tblCustomers1 etc) 2. Στέλνεις το update file στους πελάτες - χρήστες που έχουν την βάση σου 3. Στο update file θα πρεπει να έχει κώδικα (αρκετό...) έτσι ωστε αφενώς μέν εφόσον ανοίξει το αρχείο να πάει να κανει εισαγωγή όλων των αντικειμένων που βρίσκονται στο παλιό αρχείο με την διαφορά ότι τώρα θα υπάρχουν διπλά αντικείμενα στην update βάση ( τα παλιά αντικείμενα με τα νέα εννοώ πχ. tblCustomers και tblCustomers1) 4. Με κώδικα διαγράφεις όλα τα παλιά αντικείμενα που έχεις προκαθορίσει να διαγραφούν (πχ tblCustomers) 5. Tέλος.. με κώδικα μετονομάζεις τα νέα αρχεία που έχεις προσθέσει στο όνομα τους κάποιο αριθμό (tblCustomers1) με ονομασία όπως τα προηγούμενα (πχ tblCustomers) με την διαφορά ότι τώρα εφόσον "έδιωξες" τα παλιά αντικείμενα που θέλεις να αντικατασταθούν με τα νέα έχεις πλέον ανανεωμένη την βάση σου,,, Γιώργο....προσοχή..!!!! Για να κάνεις όλα τα πιο πάνω πρέπει να κάνεις πρώτα κάποιες δοκιμές και μετά να μπείς σε μια τόσο πολύπλοκη διαδικασία. Και ξανα-επισυμάνω, είναι αρκετός κώδικας που εγώ αν και έχω καταφέρει να κάνω τελικά κάτι ώς προς το ζητούμενο εντούτις....πάντοτε όλο και κάτι μπορεί να σου ξεγύγει..!! Για αυτό πρέπει να κάνεις τις δοκιμές σου και μετά να προχωρήσεις την διαδικασία σε πελάτες.. Αυτά απο εμένα φίλε.. |
| ||||
| ||||
Γιώργη, Οι αναβαθμίσεις πάντα υπάρχουν σε σοβαρές δουλειές. Εκείνο που ακολουθώ και προτείνω είναι: Φτιάξε την νέα σου βάση και "τράβα" τα δεδομένα που έχεις στους πίνακες της προγενέστερης έκδοσης, έτσι ώστε να γεμίσουν οι άδειοι πίνακες της αναβαθμισμένης. Με εκτίμηση/ Νίκος |
| |||
| |||
Νίκο καλησπέρα, Φίλε η λύση που προτείνεις αν και ορθή φυσικά δεν λέω, ωστόσο απο ότι κατάλαβα δεν είναι μάλλον η κατάλληλη για αυτό που θέλει να κάνει ο Γιώργος εφόσον απο ότι κατάλαβα θέλει να κάνει αυτόματα updates σε κάποιους χρήστες που έχουν την εφαρμογή του και αυτό (απο ότι και πάλιν λέω κατάλαβα) θέλει να γίνεται αυτόματα και όχι σε κάθε ένα ξεχωριστά... Φανταζομαι και μάλλον είναι φυσικό επακόλουθο σε έτσι περιπτώσεις, ο κάθε χρήστης θα έχει και διαφορετικά δεδομένα (αλλά αυτό δεν είναι το θέμα..) το πρόβλημα του φίλου μας του Γιώργου είναι όταν και εφόσον κάνει διαφοροποιησεις σε φόρμες, πίνακες κλπ....διαφοροποιήσεις που όπως καταλαμβαίνεις δεν θα υπάρχουν στα ήδη υπάρχουσα αρχεία- βάσεις στους χρήστες του..!! Εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα.... |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα ...Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα το πρόβλημα. Ό.τι προτείνω δεν επηρεάζεται από οιαδήποτε αλλαγή σε κώδικα, πίνακες, φόρμες, αναφορές, ... Με εκτίμηση / Νίκος |
| |||
| |||
Καλημέρα παιδιά. Ευχαριστώ θερμά για τις λύσεις - απαντήσεις που δώσατε. Ας κάνουμε μια υπόθεση: ότι η βάση που έχει ο πελάτης είναι η έκδοση 2 και εγώ έχω βγάλει την έκδοση 3. Με διαδικασία ελέγχου εκδόσεων εμφανίζει μνήμα στον πελάτη ότι υπάρχει η καινούργια έκδοση 3. Κατεβάζει την καινούργια έκδοση. Με ένα πρόγραμμα εξωτερικό ανοίγω τις βάσεις μου στο παρασκήνιο και αντιγραφώ από την έκδοση 3 όλα τα αντικείμενα στην έκδοση 2. (ας πούμε κατά φαντασία ότι το πετύχαμε) . Και τώρα τα δύσκολα. Τι τύπου αρχείο θα κατεβάσει ο πελάτης; Μπορώ φτιάχνοντας ένα εξωτερικό πρόγραμμα σε visual basic ή c να μεταχειριστώ μέσω του κώδικα αντικείμενα στην access; (π.χ να αντιγράψω την form1 από την έκδοση βάσης 3 στην έκδοση βάσης 2) ή μπορώ από ένα module μέσα από την access να μεταχειριστώ μέσω του κώδικα αντικείμενα από διαφορετικές βάσεις; Όπως καταλαβαίνετε είμαι λίγο μπερδεμένος!!! Όπως και να έχει το πράγμα σας ευχαριστώ και πάλι. |
| |||
| |||
Γιώργο γειά σου Τα όσα υποθετικά περιγράφεις μπορείς να τα επιτύχεις μέσω ακριβώς της διαδικασίας που έχω αναφέρει την οποία όπως είπα μετά από..........πολλά.....πάρα πολλά έχω επινοήσει και χρησιμοποιώ εδώ και κάποιους μήνες. Η διαδικασία: 1. Δημιουργείς την νέα βάση (access) με όλα τα αντικειμενα που την περιέχουν. Εννοείται ότι μιλάμε για το ανανεωμένο πλέον αρχείο 2. Με κάποιο τρόπο (εγώ με email συνήθως) την στέλνω στους χρήστες ενημερώνωντας βεβαίως συνάμα για την διαδικασία. 3. Στην νέα βάση, εφόσον ανοίξει, υπάρχει πλέον μια ειδικά διαμορφωμένη φόρμα μέσω της οποίας ο χρήστης ακολουθώντας τις διαδικασίες που τον οδηγεί η φόρμα επιτυγχάνει όλα τα όσα ανάφερα (πολύ περιληπτικά) στην πρώτη ανάρτηση μου Για οτιδήποτε περεταίρω, εδώ είμαστε George |
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλη την παρέα!!! Φιλέ Γιώργο μάλλον με παρεξήγησες και ζητώ συγνώμη. Στην δικιά σου επινόηση στηρίχθηκα και έκανα την υπόθεση. Εν πάση περίπτωση και πάλι ζητώ συγνώμη. Στο θέμα μας, έχω φτιάξει μια εφαρμογή σε Visual Basic με την οποία κάνω ένα υποτυπώδη έλεγχο των εκδόσεων και με οδηγό προτρέπω τον χρήστη να κατεβάσει την καινούργια βάσει σε συγκεκριμένο φάκελο της εφαρμογής. Αφού κατεβάσει το update της βάσης (π.χ. base12. accdb) ανοίγω στο παρασκήνιο και τις δυο βάσεις. Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πως μπορώ μέσω κώδικα να κάνω αντιγραφή αντικειμένων όπως μια φόρμα ή ένα ερώτημα από την καινούργια βάση στην παλιά. Παρακαλώ τα φώτα σας!!! Και πάλι ευχαριστώ!!!! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενημέρωση Πολλαπλών Πεδίων μέσω της εντολής Update | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 01-02-14 00:44 |
MS Access & Internet | john-john | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-04-12 11:03 |
[ Πίνακες ] Update τιμών Πεδίων ενός πίνακα μέσω Excel Import | Leader | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 21-03-12 00:23 |
[ Φόρμες ] Διαχείριση βάσης μέσω internet και 2 χρήστες | tzvangel | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 03-03-12 02:13 |
Έλεγχος πρόσβασης στο Internet μέσω κώδικα | ChryssaV | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 06-08-09 18:32 |
Η ώρα είναι 07:57.