Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Πρόβλημα με βάση δεδομένων
Καλημέρα σε όλους. Θέλω την βοήθεια σας. Έχω αρχισει να φτιάχνω μια βάση για την εταιρεια του αδερφού μου και θέλω οταν περνάω τα στοιχεια στον πίνακα ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ να μην μου βγάζει σφαλμα πατώντας το + στα αριστερά οπως συμβαίνει τώρα. Στον αντίστοιχο πίνακα ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ πατώντας το + μου εμφανίζει κανονικά την επιθυμία του καθε υπαλλήλου. Ελπίζω να το ανέπτυξα σωστα το πρόβλημά μου. Δεν είμαι και πολύ σχετικός με την Access. Ευχαριστω εκ των προτέρων.
|
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλους. Παναγιώτη σου βγάζει σφάλμα γιατί είναι λάθος η σύνδεση του δευτερεύοντα πίνακα. Μπορείς να τον συνδέσεις σωστά ανοίγοντας τον πίνακα επιλέγοντας απ την κορδέλα ->Εγγραφές->Περισσότερα-> Επιλέγεις απ' το πτυσσόμενο Δευτερεύον φύλλο δεδομένων-> Πίνακες->ΒΑΘΜΟΙ και συνδέεις το θυγατρικό πεδίο με το κύριο. Μ' αυτή τη διαδικασία μπορείς και να καταργήσεις το δευτερεύον φύλλο. |
| |||
| |||
Νάσο καλησπέρα και ευχαριστω για το χρόνο σου αλλα δυστυχως δεν μπορεσα να κάνω αυτο που θέλω. Ακολούθησα τα βήματα σου αλλα δεν μου ανοιγει στο + την ΕΠΙΘΥΜΙΑ όπως στον πίνακα "ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ". Μου ανοίγει πίνακα των Βαθμών. Μήπως κατι δεν κάνω καλά;
|
| |||
| |||
Παναγιώτη για να φαίνονται οι επιθυμίες στο πινακα ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ πρέπει να συνδεθούν οι πίνακες με τον ΑΜ. Εδώ λοιπόν είναι το πρόβλημα γιατί ο ΑΜ δεν είναι ίδιος τύπος δεδομένων σε όλους τους πίνακες, στους δύο είναι σε μορφή κειμένου και σε ένα αριθμός. Θα πας -> εργαλεία βάσεις δεδομένων -> σχέσεις και θα διαγράψεις τις σχέσεις του ΑΜ. Κατόπιν θα πας στον πίνακα ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ και θα μετατρέψεις τον ΑΜ από αριθμό σε κείμενο. Αφού κάνεις όλα αυτά θα ακολουθήσεις τις οδηγίες της πρώτης απάντησής μου. Δες το συνημμένο |
| |||
| |||
Νάσο σ' ευχαριστώ πολύ για την λύση. Αυτο ήταν το λάθος μου. Χαμπάρι δεν πήρα πως το εβαλα ΑΡΙΘΜΟ αντι για ΚΕΙΜΕΝΟ. Αυτο δείχνει και πόσο αρχαριος είμαι. Και πάλι σε ευχαριστώ και καλή συνέχεια.
|
| |||
| |||
Να ρωτήσω και κατι άλλο. Πως γίνεται οταν κανω μια εγγραφή είτε στον πίνακα ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ετε στον πίνακα ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ να παίρνει εναν μοναδικό αριθμό εγγραφής αυτόματα.
|
| |||
| |||
Δημιουργείς μιά στήλη στον πίνακα πχ. ΑΑ ή ID τύπος δεδομένων: αυτόματη αρίθμηση
|
| |||
| |||
Νάσο αυτο το ξέρω και το έχω φτιαξει οπως θα δεις στο επισυναπτομενο αρχείο. Το θέμα μου είναι αλλο όμως. Εχω κάνει μια νεα καταχωρηση στον πίνακα ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΊΩΝ και παίρνει την τιμη 3, όταν παω να κάνω καταχώρηση στον πίνακα ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ να πάρει αυτόματα την τιμή 4. Δέν ξέρω αν γίνεται αυτο που ζητάω.
|
| |||
| |||
Ϊσως να γίνεται με κώδικα αλλά είναι πέραν των δυνατοτήτων μου, αν και δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί σε κάτι. Θα μπορούσες να ενοποιήσεις όμως τους δύο πίνακες και μέσω μιας φόρμας με επιλογή φίλτρου να επιλέγεις ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ή ΥΠΟΨΗΦΙΟ. Δες το συνημμένο |
| |||
| |||
Σ' ευχαριστω πολύ Νάσο. Απο μια γρηγορη ματια που εριξα νομιζω οτι κάτι τετοιο θα κανω. Απλώς θα προσπαθησω λίγο να το τροποποιησω. Καλό σου βράδυ.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΔΡΟΜΕΣ | tzvangel | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 23-10-14 11:20 |
[Συναρτήσεις] Αναζήτηση και Εκτύπωση Δεδόμενων απο Βάση Δεδομένων | nakosg | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 01-02-13 20:34 |
Πρόβλημα με βάση δεδομένων | dimnot | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 16-02-12 18:03 |
Πρόβλημα με Βάση Access | asterix | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 26-09-11 21:26 |
[ Ερωτήματα ] ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ | chris1978 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 09-12-10 10:59 |
Η ώρα είναι 08:12.