Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Πρόκειται για μία βάση δεδομένων με στοιχεία περιθαλπομένων μιας μονάδας κοινωνικής φροντίδας. Η δομή της είναι μία κεντρική φόρμα με τα βασικά στοιχεία του κάθε περιθαλπομένου και καρτέλες με πληροφορίες ανάλογα με την ειδικότητα (ιατρική υπηρεσία, κοινωνική υπηρεσία, φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχολόγοι). Το ζητούμενο είναι η δημιουργία διαφορετικών κωδικών πρόσβασης και επιπέδου ασφαλείας. Όλοι θα μπορούν να βλέπουν τις πληροφορίες όλων των ειδικοτήτων, αλλά η κάθε ειδικότητα να μπορεί να προστέθει στοιχεία για τους περιθαλπόμενους μόνο στη δικιά της καρτέλα και να μην μπορεί να παρέμβει στις καρτέλες των άλλων ειδικοτήτων. Εγώ ως δημιουργός θέλω να έχω πλήρη πρόσβαση/παρέμβαση σε όλη τη βάση δεδομένων, σε όλες τις καρτέλες όλων των ειδικοτήτων. Ευχαριστώ για την βοήθειά σας. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Στράτο, φτιάξε μια public μεταβλητή (παράδειγμα ονόματος varcode) σε μια module και η οποία θα έχει την τιμή του κωδικού με τον οποίο κάποιος εργάζεται στη βάση. Τους κωδικούς τοποθέτησέ τους σε ένα πίνακα tblCode. Όταν ανοίγει η βάση σου ζητείται κωδικός. Ελέγχεται αν υπάρχει στον πίνακα tblCode και στη συνέχεια -εφόσον υπάρχει - αποδίδεται η τιμή του κωδικού στην public μεταβλητή σου, η οποία μπορεί να διαβαστεί από οποιοδήποτε σημείο του προγράμματος. Στην συνέχεια... Έχεις οργανωμένες τις πληροφορίες σε καρτέλες και μια δομή select case ... end select, αφήνεις κάποιες καρτέλες ενεργές και κάποιες όχι, ανάλογα με την τιμή που έχει η public μεταβλητή σου. Κώδικας: select case varcode case "123" TabCtl75.Enabled = False TabCtl73.Enabled = True case "345" <κώδικας> end select Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
Αν κατάλαβα σωστά πρέπει να φτιάξω ένα πίνακα με τους κωδικούς (tblCode).... Έπειτα να πάω στην VBA να αντιγράψωτον κώδικα που έγραψες με το όνομα varcode? (δεν γνωρίζω τι είναι η public μεταβλητή και φυσικά δεν ξέρω πως να την δημιοργήσω) το 123 σημαίνει τον εκάστοτε κωδικό? το TabCtl75 σημαίνει το όνομα της καρτέλας? γιατί βάζεις και ένα δεύτερο "case 345"? Μπορείς να με βοηθήσεις βήμα-βήμα πως να δημιοργήσω αυτό που μου προτείνεις? Με εκτίμηση, Στράτος |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Στράτο δεν έχω χρόνο αυτή την περίοδο. Όμως, εσύ φίλε μου κατ΄ ευθείαν στα βαθειά; Μήπως είναι πρέπον να αρχίσεις σιγά-σιγά διαβάζοντας λίγο κώδικα Vba; Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
![]()
Νίκο, ήδη έχω ξεκινήσει να διαβάζω vba αλλά δεν περίμενα να πέσω σε ένα τόσο δύσκολο πρόβλημα. Με εκτίμηση, Στράτος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απενεργοποίηση της Ασφάλειας Μακροεντολών σε Access 2003 και Access 2007 | Ms-Office-Development Team | Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 28-11-09 17:16 |
Μηνυματα Ασφαλειας στην Access 2007 | Deminio | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 01-10-09 13:13 |
Η ώρα είναι 00:58.