Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #9  
Παλιά 16-08-11, 22:24
Το avatar του χρήστη Meteora
Meteora Ο χρήστης Meteora δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 28-12-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.033
Προεπιλογή

Καλησπέρα

Μιχάλη,
Ο Τάσος σε έδωσε μια λύση, στην οποία εσύ δεν είχες παρά μόνο να αλλάξεις τα ονόματα των πινάκων και να προσθέσεις επιπλέον πεδία. Εκεί ο Τάσος χρησιμοποιεί μια σχέση μεταξύ των πινάκων ενα προς πολλά. Όμως εσύ μας παρουσιάζεις σχέσεις μεταξύ των πινάκων Ενα προς Ενα αφού, συνδέεις δυο πίνακες μέσω πρωτευόντων κλειδιών. Αυτό απλά σημαίνει-για παράδειγμα- ότι σε ένα πρόσωπο αντιστοιχεί ΜΙΑ μισθολογική εγγραφή!
Ξεκαθάρισε τι θες. Κάθε εφαρμογή Access έχει δυο πυλώνες: Σχεσιακή βάση και διαχείριση βάσης. Ο Γιώργος παρεμβαίνει τονίζοντας να μελετήσεις την Σχεσιακή βάση. Χωρίς σωστή βάση δεδομένων δεν μπορείς να έχεις διαχείριση. Πάρε λοιπόν χαρτί και μολύβι και δες τον τύπο της σύνδεσης που θέλεις μεταξύ των πινάκων (Από ότι βλέπω προσανατολίζεσαι σε ένα κεντρικό πίνακα και γύρω απο αυτόν 5-6 περιφερειακοί)
...Τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις σχετικά με το τι βλέπεις και τι θα έπρεπε να βλέπεις, έχουν σχέση με υπερμεγέθεις διαστάσεις που έχεις δώσει στις υποφόρμες σου, με το γεγονός ότι χρησιμοποιείς μονή κύρια φόρμα που απαιτεί χώρο για να αναδείξει τα περιεχόμενά της, με το γεγονός οτι οι υποφόρμες και κύρια φόρμα δεν συνδέουν τα δεδομένα,...

Αυτά...
Με εκτίμηση
Νίκος Δ.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 16-08-11 στις 22:54.
Απάντηση με παράθεση