Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-06-11, 19:56
Το avatar του χρήστη gr8styl
gr8styl Ο χρήστης gr8styl δεν είναι συνδεδεμένος
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Φίλε Λευτέρη,
μας γυρνάς τα πάνω κάτω με τα νέα σου ζητούμενα.
Το είδος υφάσματος δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται στο φύλλο ΑΓΟΡΕΣ όπου τα τόπια αναπτύσσονται οριζόντια.
Αν δεν σου φτάνουν τα αρχικά 15 τόπια που είχες ορίσει ή θα πρέπει να επεκτείνεις προς τα δεξιά ή θα πρέπει να αλλάξεις την διάταξη των φύλλων ΑΓΟΡΕΣ και ΑΠΟΘΗΚΗ ώστε να έχουν μια στήλη για κάθε είδος υφάσματος οπότε τα τόπια θα αναπτύσσονται κατακόρυφα.
Όταν αγοράζεις νέο τόπι από κάποιο υπάρχον είδος υφάσματος θα πρέπει να εισάγεις το μήκος του στο αντίστοιχο πρώτο κενό κελί του φύλλου ΑΓΟΡΕΣ και όχι να δημιουργείς νέα εγγραφή με το ίδιο είδος υφάσματος.

Ξανασκέψου μήπως τα πράγματα θα ήταν απλούστερα ( εγώ λέω σαφώς ναι) αν είχες μια γραμμή για κάθε τόπι και όχι ομαδοποιημένα τα τόπια ανά ύφασμα που είχες ζητήσει από την αρχή.

Για να αποφύγεις τα μηδενικά θα μπορούσες να ταξινομείς αυτόματα σε φθίνουσα σειρά τα υπόλοιπα για κάθε τόπι και να προσαρμόσεις τις φόρμουλες να αγνοούν τα μηδενικά στην εμφανιζόμενη λίστα. Για "Αυτόματη ταξινόμηση με συναρτήσεις" δες το σχετικό θέμα στα Tricks & Tips.

Όλες αυτές οι αλλαγές βέβαια, είναι αρκετή δουλειά και απαιτούν χρόνο.
Το βασικό είναι η κατανόηση του μηχανισμού που νομίζω ότι την έχεις, άρα αρκεί να αφιερώσεις το χρόνο που χρειάζεται για να κάνεις τις απαιτούμενες αλλαγές.

Το ζητούμενο σου με την εκτύπωση μου είναι πολύ μπερδεμένο.
Για μένα κάθε παραγγελία πρέπει να έχει ένα μοναδικό κωδικό και επιλέγοντας αυτό τον κωδικό και χρησιμοποιώντας τις index/match να κάνεις ανάκτηση των τιμών που χρειάζονται για κάθε κελί που θέλεις στο φύλλο που θα εκτυπώνεις. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι στο φύλλο παραγγελείες κάθε παραγγελία θα έχει ένα μοναδικό κωδικό.

Καλή συνέχεια.
Θανάσης.
Απάντηση με παράθεση