Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από LEFTERIS Καλησπέρα σε όλους.
Φίλε Θανάση, θά ήθελα όταν μπορέσεις λίγο από τον χρόνο σου για να μου πείς αν οι αλλαγές στα ονόματα που έχω κάνει είναι σωστές και μαζί θα ήθελα και κάποιες διευκρινήσεις για κάποια πράγματα που δεν είμαι σίγουρος ή δεν καταλαβαίνω!
Θα σε παρακαλούσα να δει΄ς το συνημμένο και να μου πείς άν έχω καταλάβει σωστά.
Φιλικά
Λευτέρης. |
Καλησπέρα φίλε Λευτέρη.
Πάρα πολύ καλά
δείχνει να τα έχεις κατανοήσει όλα σωστά.
Τώρα το Category και SubCategory που χρησιμοποίησα εγώ είναι για να είναι γενικής χρήσης το παράδειγμα και να μπορεί να το προσαρμόσει όποιος θέλει. (
ισως το ανεβάσω και στα Tricks & Tips)
Category είναι η κατηγορία δηλαδή στην δική σου περίπτωση το είδος του υφάσματος, και το SubCategory είναι η υποκατηγορία δηλαδή το μέγεθος του κάθε ενός από τα τόπια της ίδιας κατηγορίας. Θα μπορούσε να είναι Category τα Φρούτα Λαχανικά κλπ και SubCategory τα Μήλο, Μαρούλι, Σταφύλι, κλπ.
Όσον αφορά την οργάνωση των δεδομένων εγώ θα χρησιμοποιούσα
1) ένα φύλλο
Αγορές ή προμήθειες (όπως σωστά κατάλαβες οι Στήλες Α μέχρι R), μια κενή στήλη και προσθέτεις τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του κάθε υφάσματος (πλάτος, χρώμα κλπ.)
2) ένα φύλλο
Παραγγελίες που θα καταχωρούσα το τι ζητάει ο κάθε πελάτης (πελάτης, προϊόν, διαστάσεις, ύφασμα, ποσότητα κλπ)
3) ένα φύλλο
Αποθήκη που θα μπορούσε ή να είναι το φύλλο που ονόμασες Αποθήκη ή ένα νέο φύλλο που θα διάβαζε όμως τιμές από αυτό, για να κάνεις σύνολα και άλλες πράξεις, χωρίς να πειράξεις το υπάρχον που χρησιμοποιείται από τις στήλες S και T.
4) ένα φύλλο
Κοπές που θα συνδυάζει στοιχεία από τα Αγορές, Παραγγελίες και Αποθήκη, αξιοποιώντας και χρησιμοποιώντας τις στήλες S και Τ. Θα μπορούσε ίσως να είναι μέρος του φύλλου Παραγγελίες. Δηλαδή στα δεξιά των παραγγελιών βάζουμε τις στήλες S και Τ και κάνουμε τους υπολογισμούς που θέλουμε, αλλά θα είναι δύσχρηστο αν έχει πολλές στήλες.
Καλή συνέχεια.
Θανάσης.