Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-05-11, 18:32
Το avatar του χρήστη gr8styl
gr8styl Ο χρήστης gr8styl δεν είναι συνδεδεμένος
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikosjc Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα παιδιά,
επέστρεψα και πάλι σ'αυτό το πρόβλημα, αυτή τη φορά με πιο απτά δεδομένα και θα ήθελα βεβαίως την βοήθεια σας. Έχω ανεβάσει και το excelάκι για να είμαι πιο σαφής.

Το excel περιέχει 2 φύλλα (moter & cables). Το cables έχει μια λίστα με σταθερά ...
Φίλε μου θα πρέπει να το ξαναδείς γιατί έχω την εντύπωση ότι σου λείπουν στοιχεία για να κάνεις τους συσχετισμούς που αναφέρεις. και υπάρχουν πράγματα που δεν μας ξεκαθαρίζεις.
Eνώ μας λες ότι ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΧΡΕΩΣΗΣ προκύπτει με βάσει το CODE από το φύλλο CABLES στο φύλλο CABLES δεν βλέπω καμμιά συσχέτιση CODE - ΚΩΔΙΚΟΣ ΧΡΕΩΣΗΣ !!!

Τέλος πάντων

Εγώ θα οργάνωνα τα δεδομένα μου ως εξής
Α) ένα φύλλο (Material) που θα είχε τις πληροφορίες για κάθε υλικό (στηλες A έως G του φύλλου Cables)
Β) ένα φύλλο με τα πακέτα (Packages) με τις ακόλουθες 6 στήλες
1) "Πακέτο" θα την συμπληρώνει ο χρήστης αν δεν μπορεί να βρεθεί κάπου
2) "Κωδικός" θα την συμπληρώνει ο χρήστης
3) "Τύπος Υλικού" θα υπολογίζεται από το φύλλο Material με βάση το "Κωδικός"
4) "Κωδ.Χρέωσης" δεν καταλαβαίνω από που μπορεί να υπολογιστεί άρα μάλλον θα την συμπληρώνει ο χρήστης
5) "Κωδ.Αποθήκης" θα υπολογίζεται από το φύλλο Material με βάση το "Κωδικός"
6) "Μήκος" θα την συμπληρώνει ο χρήστης
Γ) ένα φύλλο με συγκεντρωτικό πίκακα για τις 6 στήλες του "Packages" ώστε να υπολογίσω τα μέτρα ανά κωδικό και κωδ.χρέωσης ή ότι άλλο θέλω.

Δεν καταλαβαίνω οι στήλες A έως X στο φύλλο MOTER του παραδείγματός σου σε τι χρησιμεύουν, όπως και δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί να έχεις τα αποτελέσματα των υπολογισμών στο ίδιο φύλλο με τον πίνακα των υλικών σου. (cables)

Για ξαναδές το και ξεκαθαρισέ τα για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Φιλικά
Θανάσης
Απάντηση με παράθεση