Καλησπέρα παιδιά,
επέστρεψα και πάλι σ'αυτό το πρόβλημα, αυτή τη φορά με πιο απτά δεδομένα και θα ήθελα βεβαίως την βοήθεια σας. Έχω ανεβάσει και το excelάκι για να είμαι πιο σαφής.
Το excel περιέχει 2 φύλλα (moter & cables). Το cables έχει μια λίστα με σταθερά ανταλλακτικά ως βάση (καλώδια) τα οποία αυξάνονται κατά καιρούς με νέα υλικά. Οι στήλες από A έως G είναι πάντα στεθερές με συγκεκριμένες πληροφορίες για τα υλικά.
Το φύλλο Moter έχει διάφορους κινητήρες και στη συνέχεια έχει κάποια κελιά με στοιχεία για Καλώδια σε τρία "πακέτα" (Y-AC, AD-AH και AI-AM).
Γράφοντας στην στήλη CODE του κάθε πακέτου έναν κωδικό (πχ. 2001) "διαβάζει" από το φύλλο Cables το αντίστοιχο ανταλλακτικό και περνάει τις λοιπές πληροφορίες (ΤΥΠΟΣ ΚΑΛΩΔΙΟΥ - ΚΩΔΙΚΟΣ ΧΡΕΩΣΗΣ - ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ). Τέλος συμπληρώνω την στήλη ΜΗΚΟΣ.
Τώρα θέλω το εξής.
Στο φύλλο Cables, από την στήλη I και μετά, να βγάζει σαν επικεφαλίδα (γραμμή 3) μια φορά κάθε ΚΩΔΙΚΟ ΧΡΕΩΣΗΣ που βρίσκει να περιέχεται στα τρία "πακέτα" του φύλλου Moter (όπως πχ έχω συμπληρώσει εγώ το K2423.0010B...). Στη συνέχεια από κάτω από κάθε ΚΩΔΙΚΟ ΧΡΕΩΣΗΣ, και αναλόγως τον κωδικό του ανταλλακτικού (πχ 2001) να κάνει μια σούμα τα μέτρα! Δηλαδή ελέγχει στο φύλλο Moter τι ανταλλακτικά έχει, και σε ποιους κωδικούς χρέωσης ανήκουν, να προσθέτει τα μέτρα και να τα βάζει στο φύλλο Cables στο αντίστοιχο κελί (CODE, ΚΩΔΙΚΟΣ ΧΡΕΩΣΗΣ).
Σημείωση: Στο φύλλο Moter η ποσότητα των μειωτήρων δεν είναι σταθερή, όπως και δίπλα τα "πακέτα" με τα ανταλλακτικά τους δεν είναι σταθερά και μπορεί να περιέχουν κενά (όπως έχω το παράδειγμα).
Ελπίζω να έγινα κατανοητός, εγώ δυσκολεύτηκα να καταλάβω πως θα έπρεπε τελικά να το κάνω για να πάρω τα αποτελέσματα που θέλω!!!
Έχω σημειώσει και στο excel κάποια πράγματα.
Θα προτιμούσα κάποια λύση ή βοήθεια σε
VBA (μακροεντολή) ώστε να το ταιριάξω με κάποια άλλα πράγματα που χρειάζομαι.
Ευχαριστώ πολύ!