11-05-09, 14:51
|
Όνομα: Ηλιάδης Κωνσταντίνος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013 Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική | | Εγγραφή: 13-12-2008 Περιοχή: Chicago
| |
Re: Φίλτρο σε ...σύνθετο πλαίσιο!
Αγαπητέ φίλε Meteora,
Σε ευχαριστώ πρωτίστως για τις ευχές σου και όντως οδεύω και εγώ σε ένα πιο προχωρημένο στάδιο της προσωπικής μου ζωής.
Τώρα
Οι Λύσεις που προτείνω :
1. Λοιπόν εαν το Select σου Meteora είναι όπως μου το παρουσιάζεις θα χρειαστείς πρώτα να κάνεις τα εξής βήματα.
α. Το var1 θα πρέπει να οριστεί τουλάχιστον Private δηλαδή με εμβέλεια της φόρμας.
Θεωρώ σωστά ότι έχει αρχικοποιηθεί και εισαχθεί η μεταβλήτη var1 στο Load.
β. "SELECT Μαθητές.[ID5], Μαθητές.Επιθετο FROM Μαθητές WHERE Μαθητές.ID1="& var1 & "ORDER BY Μαθητές.Επιθετο"
Προσθέτουμε & γιατί αλλιως δεν συγκρίνει το περιεχόμενο του var1 αλλά το var1 ως έχει κατά λέξη.Επίσης το var1 αν είναι κείμενο τότε βάζεις και ' δεξία και αριστέρα του var1 δηλαδή.
"SELECT Μαθητές.[ID5], Μαθητές.Επιθετο FROM Μαθητές WHERE Μαθητές.ID1=' " & var1 & " 'ORDER BY Μαθητές.Επιθετο"
2. Μια άλλη λύση είναι να αλλάξεις το SQL ερώτημά σου και να συμπεριλάβεις με JOIN το Μαθητές.ID του πίνακα Μαθητές με τον πίνακα Προγράμματα κάτι που είναι πιο γρήγορη και δομημένη λύση. Δηλαδή ένα Select των 2 πινάκων με σύνδεση μεταξύ των πινάκων το ID1.
Ωστόσο φίλε μου Meteora δώσε μου σε PM ή με upload στο εδώ Forum την βάση και εφαρμόζω τις λύσεις που σου προτείνω σε περίπτωση που δεν έγινα κατανοητός.
Φιλικά
kon73 / iliadisk
|