14-03-09, 00:00
|
Όνομα: Ηλιάδης Κωνσταντίνος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013 Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική | | Εγγραφή: 13-12-2008 Περιοχή: Chicago
| |
Re: Αποθήκευση εγγραφής - μεταβολών φόρμας
Αν και πάλι δε κατάλαβα τι ακριβώς ζητάμε από αυτά που έγραψε ο φίλος Tassos κατάλαβα ότι ακόμα και αν είμαστε σε νέα εγγραφή να ζητά από τον χρήστη επιβεβαίωση εγγραφής σωστά ;
Δεν μπορώ να καταλάβω το λοιπόν γιατί χρησιμοποιούνται μεταβλητές για να λυθεί αυτό που νομίζω πως κατάλαβα ότι ζητάμε αφού η Access μέσω των ιδιότητων το καλύπτει. Για την νέα εγγραφή να ζητά επιβεβαίωση παρουσιάζω ξανά τον κώδικα με μια μικρή τροποποίηση στο If FrmName.NewRecord = false then (Βάζω αν είναι true κώδικα) Κώδικας: Public Sub Change(FrmName As Form)
Dim response As Integer, blnChanged As Boolean, id As Object
On Error Resume Next
blnChanged = False
If FrmName.NewRecord = False Then
For Each id In FrmName.Controls
If id.ControlType = acComboBox Or id.ControlType = acTextBox Then
If id.Value <> id.OldValue or IsNull(id.Value <> id.OldValue) Then blnChanged = True
End If
Next
else
blnChanged=true
end if
If blnChanged = True Then response = MsgBox("Έγιναν αλλαγές να καταχωρηθούν ;", vbQuestion + vbDefaultButton2 + vbYesNo, "Τροποποίηση εγγραφής")
If response = vbNo Then
FrmName.Undo
End If
End Sub
Αυτό αν κατάλαβα καλά συμπληρώνει τι θέλουμε. Αν πάλι δεν κατάλαβα καλά ας μου γράψετε και μένα το παιδί αναλυτικότερα τι ζητάμε γιατί από αυτά που διάβασα στον κώδικα σας αυτά αντίστοιχα προσπαθώ να συμπληρώσω στον δικό μου. Επίσης γιατί να γυρίζει πίσω η εγγραφή όταν είμαστε σε νέα εγγραφή ; (Δηλαδή να μην μπορούμε να καταχωρούμε νέα εγγραφή ; γιατί τότε βάζουμε me.allowadditions = false). Ο κώδικας επίσης ανιχνεύει και αλλαγές στο σύνθετο πλαίσιο.
Φιλικά
iliadisk / kon73
|