29-11-24, 08:29
|
| Διαχειριστής Όνομα: Χρήστος Ζώρζος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 20-09-2013 Περιοχή: Κοντά σε ηφαίστειο...
Μηνύματα: 949
| |
Καλημέρα Ορέστη,
Ελπίζω το συνημμένο αρχείο να σε βοηθήσει όσο γίνεται στον έλεγχο των αρχείων ανά μήνα. Περιέχονται μακρονετολές, οπότε πρέπει να είναι ενεργοποιημένες για τη σωστή λειτουργία του κώδικα.
Υπάρχουν δύο πίνακες (ΚΑΛΟΥΠΑΤΖΗΔΕΣ και ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ) των 300 γραμμών, όπου καταχωρούμε χειροκίνητα όλους τους μοναδικούς κωδικούς ανά εργαζόμενο στον αντίστοιχο πίνακα.
Κάθε πίνακας αποτελείται από 31 στήλες (ημέρες) και ο μήνας που αφορούν επιλέγεται στα κελιά Α1 (έτος) και Β1 (μήνας). Οι ημερομηνίες προσαρμόζονται ανάλογα και οι 29, 30, 31 γίνονται μαύρες, όταν δεν ανήκουν στον επιλεγμένο μήνα.
Με το κουμπί ΑΝΟΙΓΜΑ επιλέγεις τα αρχεία των έργων που αφορούν το μήνα στο Β1 και στους πίνακες αθροίζονται οι άσσοι στις αντίστοιχες ημερομηνίες που δούλεψε ο κάθε εργαζόμενος. Σε όσα κελιά υπάρχει αριθμός, θα υπάρχει και σχόλιο με τα έργα που ασχολήθηκε ο εργαζόμενος.
Όταν ένα κελί γίνει πορτοκαλί με έντονη γραφή, αυτό σημαίνει πως εκείνη την ημέρα ο εργαζόμενος ασχολήθηκε σε παραπάνω από ένα έργα, γιατί βρέθηκαν τόσοι άσσοι όσοι αναφέρει το άθροισμα που υπάρχει στο κελί. Φυσικά, το σχόλιο θα αναφέρει όλα τα έργα στα οποία δηλώθηκε ο εργαζόμενος.
Με το κουμπί ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ απαλείφονται όλα τα δεδομένα από τυχόν εισαγωγές αρχείων και από τους δύο πίνακες, πλην των εργαζομένων. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1. Για τη σωστή λειτουργία του αρχείου, όλα τα αρχεία που ανοίγονται θα πρέπει να έχουν πάντα την ίδια γραμμογράφηση με το αρχικό σου αρχείο. Το πρώτο και το δεύτερο φύλλο εργασίας θα πρέπει πάντα να αφορούν τους καλουπατζήδες ενώ το τρίτο και τέταρτο τους σιδεράδες. Δηλαδή αν μεταφέρεις τα φύλλα με τα σύνολα στην αρχή, θα υπάρχει λάθος εισαγωγή δεδομένων. Ο κώδικας ελέγχει τα δύο πρώτα φύλλα των αρχείων με τη σειρά που αναφέρω. 2. Για τη σωστή εισαγωγή των έργων ως σχόλια, θα πρέπει πάντα στο πρώτο φύλλο εργασίας (ΚΑΛΠΑΤΖΙΔΕΣ ΑΠΟ 1-15 ) και στο κελί Α3, να γράφεται μια σχετική περιγραφή του έργου που αφορά το εκάστοτε αρχείο (π.χ. 207 ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ). 3. Μπορούμε να ανοίγουμε ένα-ένα τα αρχεία (κουμπί ΑΝΟΙΓΜΑ), αλλά αν εκ παραδρομής επιλέξουμε κάποιο αρχείο δύο φορές, τότε θα γίνει διπλή εισαγωγή ημερών. Σ' αυτήν την περίπτωση επιλέγουμε ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ. Οπότε συνιστάται η επιλογή των αρχείων να γίνεται ομαδικά (π.χ. 30 αρχεία διαφορετικών έργων που αφορούν το Νοέμβριο).
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |