Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-12-21, 10:49
PanosPan Ο χρήστης PanosPan δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Πάνος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Αττική
Προεπιλογή Access error: File already in use

Καλημέρα και χρόνια πολλά,
Θα παρακαλούσα για κάποια βοήθεια εάν κάποιος γνωρίζει στο πως να αντιμετωπίσω το παρακάτω πρόβλημα που αφορά στην επικοινωνία μεταξύ "παρασκηνίου" και "προσκηνίου" Access σε διαφορετικούς υπολογιστές:
Έχω εγκαταστήσει αρχείο Access με πίνακες (παρασκήνιο) σε κοινόχρηστο φάκελο ενός υπολογιστή (ας τον ονομάσουμε ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ) και έχω μοιράσει το "προσκήνιο" (συνδεδεμένοι πίνακες με το παρασκήνιο, ερωτήματα εκθέσεις κτλ) σε 5 άλλους υπολογιστές.
Αυτό το σχήμα δούλευε απρόσκοπτα για χρόνια, ώσπου ξαφνικά προέκυψε πρόβλημα με τον έναν υπολογιστή (ας τον ονομάσουμε ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ) και την πρόσβασή του στην access.
Πιο συγκεκριμένα όταν πάω να ανοίξω το αρχείο Access στον δευτερεύοντα υπολογιστή και είναι ανοικτό το αρχείο στον κύριο υπολογιστή δεν μου επιτρέπεται η πρόσβαση από τον συγκεκριμένο υπολογιστή. Το μήνυμα που βγάζει είναι το:
"Δεν είναι δυνατή η χρήση του αρχείου <διαδρομή και όνομα αρχείου accees> διότι χρησιμοποιείται ήδη".
Όλοι οι άλλοι υπολογιστές έχουν πρόσβαση στο αρχείο Access κανονικά.
Με λίγα λόγια όταν έχω:
1. Ανοικτή access στον κύριο υπολογιστή = έχουν πρόσβαση όλοι εκτός από τον δευτερεύοντα υπολογιστή
2. Ανοικτή access στον δευτερεύοντα υπολογιστή = δεν επιτρέπεται σε κανένα άλλο πρόσβαση
Να προσθέσω ότι 1) τα αρχεία access είναι ρυθμισμένα σε «κοινόχρηστη» και όχι σε «αποκλειστική χρήση» και 2) τα δικαιώματα στον κοινόχρηστο φάκελο του κεντρικού υπολογιστή είναι για πλήρη έλεγχο.
Ευχαριστώ πολύ
Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και καλή πρωτοχρονιά
Πάνος
Απάντηση με παράθεση