Καλημέρα σε όσους παρακολουθούν το forum και χρόνια πολλά!
Επισυνάπτω μια βάση, όπου, από ένα ερώτημα «ΚΔΕ», μέσω κώδικα
VBA, δημιουργείται ένας νέος πίνακας «ΠίνακαςΚΔΕ», ο οποίος έχει ένα πεδίο επιπλέον του ερωτήματος ΚΔΕ , αυτό της αρίθμησης των εγγραφών του ΚΔΕ. Το ξεσήκωσα από μια βάση που έχει ανεβάσει παλιά ο kapetang το 2013, με σκοπό να μας δείξει πώς αριθμούνται οι εγγραφές ενός ερωτήματος ανάλογα με τα κριτήρια και την ταξινόμηση που εφαρμόζεται.
Αν και είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα η αρίθμηση των εγγραφών, αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να προσαρμόσω τον κώδικα
VBA σε αυτό που θέλω, σε κάτι πολύ πιο απλό, που όμως δε μπορώ να το κάνω μόνος μου, μη γνωρίζοντας
VBA. Θέλω να δημιουργείται απλώς ένας πίνακας, μέσω
VBA, ολόιδιος με το ερώτημα (χωρίς το επιπρόσθετο πεδίο της αρίθμησης). Κάτι που θα μπορούσα, χωρίς
VBA, να το κάνω, πολύ απλά, με ερώτημα ενέργειας (ερώτημα δημιουργίας πίνακα).
Θα ήθελα, δηλαδή, στην επισυναπτόμενη βάση, να μου «διορθώσετε» τον κώδικα
VBA, ώστε ο πίνακας «ΠινακαςΚΔΕ» που προκύπτει να είναι ολόιδιος με το ερώτημα ΚΔΕ (ίδια πεδία, ίδιες εγγραφές).
Μάλιστα, ενώ το ερώτημα ΚΔΕ θα είχε κανονικά 26000 εγγραφές, με ένα κριτήριο που βάζω στο πεδίο Ημερομηνία (>#1/9/2020#) περιορίζω τις εγγραφές του σε λιγότερες από 2000, επειδή αλλιώς ο κώδικας δεν τρέχει (βγάζει Run time error 3163: "Το πεδίο είναι πολύ μικρό για να δεχθεί τα δεδομένα που επιχειρήσατε να προσθέσετε. Προσπαθήστε να εισάγετε ή να επικολλήσετε λιγότερα δεδομένα"). Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει επειδή προσθέτουμε το επιπλέον πεδίο αρίθμησης των εγγραφών, που «φορτώνει» τη μνήμη, και ότι αν μου απλοποιήσετε τον κώδικα αφαιρώντας το πεδίο αρίθμησης, θα μπορώ να σβήσω το κριτήριο περιορισμού των εγγραφών, που δεν το θέλω καθόλου. Επίσης, αν γίνεται, με την εφαρμογή του κώδικα, να μην ανοίγει ο πίνακας «ΠινακαςΚΔΕ» που δημιουργείται (και να χρειάζεται εγώ να τον κλείσω στη συνέχεια), απλά να αντικαθιστά τον προηγούμενο, με το ίδιο όνομα, πίνακα. Να συμπεριφέρεται, δηλαδή, τελικά, σαν ερώτημα δημιουργίας πίνακα.
Ελπίζω να μη ζητάω πολλά!
Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας, Κώστας Κ. (Κοζάνη)