Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 22-03-21, 23:53
κκκ Ο χρήστης κκκ δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: κοζανη
Προεπιλογή Βάση δεδομένων που δουλεύει σε Office 7, όχι όμως σε Office 13 ή 16

Καλησπέρα στο forum και θέλω να εκφράσω μια απορία μου, αν και φοβάμαι δεν είναι εύκολο, χωρίς το ίδιο το αρχείο της Access (Frond End και Βαck Εnd με συνδεδεμένους Πίνακες, αρχεία accdb) να μπορεί κάποιος να μου δώσει μια απάντηση. Το μέγεθος του αρχείου είναι περίπου 1,5 GB. Είναι αρκετά πολύπλοκη βάση, με ερωτήματα που έχουν υπερβολικά μεγάλο αριθμό πεδίων. Πολλά ερωτήματα πλέον δε μπορούν να ιδωθούν σε προβολή σχεδίασης, αλλά μόνο σε προβολή SQL. Υπάρχουν ερωτήματα ενέργειας (δημιουργίας πίνακα), τα οποία είναι απαραίτητα σαν ενδιάμεσα βήματα για να ενσωματωθούν οι νέες εγγραφές κάθε βδομάδας. Λοιπόν το πρόβλημά μου είναι το εξής: Τα ερωτήματα ενέργειας δουλεύουν κανονικά στα office 7 (είναι περασμένα στο labtop μου), όπου δουλεύω το πρόγραμμα αυτό. Έτσι νόμιζα ότι συμβαίνει και παντού. Γι΄ αυτό και σκεφτόμουνα να τα αναβαθμίσω. Όμως: Στα office 13 που περάστηκαν σε (σε επιτραπέζιο κομπιούτερ στη δουλειά μου), το ερώτημα ενέργειας τρέχει, αλλά δεν ολοκληρώνει (στο τέλος βγάζει : το ερώτημα είναι πολύπλοκο). Στα office 16 που είναι περασμένα σε καινούριο επιτραπέζιο κομπιούτερ στο σπίτι μου που μόλις αγόρασα, το ερώτημα δημιουργίας πίνακα δεν ξεκινάει καθόλου : το ερώτημα είναι πολύπλοκο). Και απορώ: Είναι δυνατό σε καινούρια Office να μη δουλεύει το ίδιο αρχείο Access που δουλεύει σε παλιά Office; Βέβαια, όλα τα υπόλοιπα, εκτός του συγκεκριμένου ερωτήματος δημιουργία πίνακα, δουλεύουν κανονικά. Μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό; Είναι αργά πλέον (μετά από τόσα χρόνια που δουλεύω και εξελίσσω αυτό το αρχείο) να αλλάξω τη δομή του και να στήσω τη βάση από την αρχή. Διαπιστώνω ότι το αρχείο που βασίζω πάνω του τη δουλειά μου έχει ημερομηνία λήξης (Τα office 7 λήγουν) κι αυτό με πανικοβάλει. Αν γνωρίζετε κάτι σχετικό, γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό, κατά τη γνώμη σας, πείτε μου σας παρακαλώ.
Απάντηση με παράθεση