Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-04-19, 15:44
γιώργοςΚ Ο χρήστης γιώργοςΚ δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Meteora Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα Γιώργο
Αφού έχεις στημένη μια βάση (και όχι μόνο μια) σε δυο-τρία pc, πες μας πού έχεις τους πίνακες και πώς οι δυο-τρεις υπολογιστές του δικτύου, τους βλέπουν.
Για παράδειγμα, έχεις σε κάθε υπολογιστή τον κώδικα διαχείρισης (frontend) ή τί;
Περιμένω να σε διαβάσω / Νίκος
Για σου Νίκο,

Να σου εξηγήσω ευχαρίστως φίλε μου.

1. Σε ένα PC (ειτε κανονικό είτε server) εχω την κεντρική βάση μου η οποία περιλαμβάνει το Backend

2. Σε κάθε χρήστη ο οποίος εχει υπολογιστή στο ίδιο δίκτυο άρα "βλέπει" τον Server γίνεται εγκατάσταση της ίδιας βάσης αλλά:

A. Όλοι οι πίνακες σε αυτήν είναι Link με την κεντρική βάση
Β. Στην βάση αυτή περιλαμβάνονται όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα (queries, macros, forms etc) τα οποία φυσικά εισάγωνται απο ενα κεντρικό αρχείο εγκατάστασης που ετοιμάζω.

ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ
(ας σημειωθεί ότι ειναι και ο τρόπος που πρωτείνει και η ίδια η Microsoft)

1. Επιτυγχάνουμε σταθερότητα στην λειτουργία της Access (γιατί όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα της Access σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις)

2. Η εφαρμογή δουλεύει πιο γρήγορα

3. Ο administrator οταν θα πρέπει να ενημερώσει την εφαρμογή, το μόνο που κάνει είναι να φωρτώνει το νέο Frondend στους χρήστες και απλά να κάνει Link τους πίνακες. Σε αυτή μάλιστα την περίπτωση, έχω δημιουργήσει και μια διαδικασία αυτόματης επανασύνδεσης των πινακών οπότε όπως καταλαμβαίνεις τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απλά.

Τα πιο πάνω τουλάχιστον ειναι η πρακτική που κάνω εδώ και χρόνια. Προσοχή, δεν υπαινίσσομαι ότι η λύση που προτείνεις Νίκο είναι λανθασμένη, απλά μου κίνησε το ενδιαφέρον αν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος που το πρωτείνεις και ακριβώς για αυτό μπήκα στην διαδικασία να ρωτήσω.

Παρεπιτώντως,

Με την λύση που πρωτείνεις, δηλαδή να είναι αυτούσια η βάση σε ενα κεντρικο υπολογιστή και απλά οι χρήστες να την "βλέπουν" και να την ανοίγουν, αυτό απο μπορεί να σου δημιουργήσει τα εξής προβλήματα (με βάση την εμπειρία μου σε αυτό)

1. Αφενως μέν αν έχεις πέραν του ενός χρήστες και επιχειρήσουν να ανοίξουν έστω απο καθαρή τύχη την ίδια στιγμή την βάση, πολύ απλά ως access που είναι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να την μπλοκάρεις ή ακόμη και να την κάνεις Corrupt ή να σου δίνει και το μήνυμα Confict

2. Σε περίπτωση κατά την οποία ένας απο τους χρήστες ας πούμε δεν κλείσει κανονικά την βάση, και πάλι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να συμβούν τα πιο πάνω.

Αυτά τουλάχιστον ειναι τα όσα μου θυμίζεις με αυτή την λύση και που μας έχουν συμβεί και εμάς στο παρελθόν...
Απάντηση με παράθεση