Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-05-17, 17:11
Κωνσταντινα περ Ο χρήστης Κωνσταντινα περ δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Κωνσταντινα
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Lightbulb πρωτεύον κλειδί/σχέσεις πινάκων

Καλησπέρα,

έστω ότι έχω εισάγει από το excel δεδομένα σε τέσσερις πίνακες που σχετίζονται με διαμερίσματα.Συγκεκριμένα ο πρώτος πίνακας περιέχει στοιχεία μίσθωσης (μισθωτής,ενοίκιο,εγγύηση) , ο δεύτερος τα στοιχεία επικοινωνίας του ενοίκου (όνομα,τηλ κτλπ) , ο τρίτος τα στοιχεία συγγενών κτλπ. Το στοιχείο που συνδέει τους πίνακες είναι το πεδίο "διαμέρισμα" (Σε κάθε διαμέρισμα αντιστοιχεί μία καταχώρηση από κάθε πίνακα).Θέλω να δημιουργήσω μια φόρμα με καρτέλες που σε περίπτωση που αλλάξω τα δεδομένα από τη φόρμα να τα ανανεώσει και στους πίνακες , αλλά να μου δίνει και τη δυνατότητα να προσθέσω εγγραφές (στην περίπτωση ας πούμε που αγοράσω και άλλα διαμερίσματα προς ενοικίαση). Το πρόβλημα πιθανόν να ακούγεται απλό άλλα μάλλον δεν έχω κατανοήσει σωστά τις σχέσεις στην access. Έχω δοκιμάσει όλους τους σχεδιασμούς πρωτεύοντος κλειδιού και σχέσεων μεταξύ των πινάκων αλλά κάθε φορά μου εμφανίζει πρόβλημα.Ή απλά μου εμφανίζει τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα χωρίς να μπορώ να προσθέσω εγγραφή ή αν μου δίνει τη δυνατότητα προσθήκης μου βγάζει μήνυμα σφάλματος (οτι δεν μπορώ να αποθηκεύσω την εγγραφή γιατί πρέπει να ενημερωθεί κάποιο άλλο στοιχείο του πίνακα).

Sorry for the long post!
Any help??
Απάντηση με παράθεση