Θέμα: Συναρτήσεις Χρονόμετρο στο excel..

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 19-04-17, 19:32
Γιαννης Παπαδόπουλος Ο χρήστης Γιαννης Παπαδόπουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιαννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 17-05-2016
Μηνύματα: 3
Προεπιλογή

Τα κατάφερα!!! Γι’ άλλη μία φορά ευχαριστώ.
Λοιπόν το κομπιούτερ μου τρέχει και τα δύο προγράμματα. Και το δικό σου με τίτλο Timer.xlsm και του κύριου ΤΖΙΜΗ με τίτλο ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ_ΧΩΡΙΣ_ΟΡΙΟ.xls . Απλός στην κορδέλα επάνω με τα εργαλεία του Excel, με ρωτάει πρώτα αν θέλω να ανοίξω το αρχείο και εγώ χθες δεν το είχα προσέξει.
Το έφτιαξα με το πρόγραμμα του Κύριου ΤΖΙΜΗ το ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ_ΧΩΡΙΣ_ΟΡΙΟ.xls διότι ξεκινά να γράφει από 0:00:00 και κάθε ένα δευτερόλεπτο ανανεώνει την ένδειξη. Από εδώ και πέρα με την προσθήκη ενός δικού μου προγράμματος το «αναβάθμισα» και δείχνει παράλληλα με την πρώτη, άλλες δύο ενδείξεις. Τον χρόνο που περνά εκφρασμένο στην δεκαδική μορφή, και τον χρόνο που περνά μόνο σε δευτερόλεπτα. Με το πάτημα του STOP παγώνουν και οι τρείς ενδείξεις. Αν τώρα ξαναπατήσουμε το πλήκτρο έναρξη το χρονόμετρο ξεκινά και αυξάνει το χρόνο που περνά από εκεί που σταμάτησε. Αν αντί για έναρξη επιλέξουμε το πλήκτρο επανεκκίνηση μηδενίζει και αρχίζει να μετρά και πάλι από το 0.
Το πρόβλημα με το γεγονός ότι η αρχική ένδειξη βρίσκεται σε ένα κελί, (ώρες : λεπτά : δευτερόλεπτα) το έλυσα με τον εξής απλούστατο τρόπο. Εξίσωσα το συγκριμένο κελί με ένα άλλο και σε πρώτη φάση έχω το αποτέλεσμα σε δύο κελία. Στην συνέχεια μαρκάροντας το κελί η ένδειξή επάνω στην κορδέλα των εργαλείων του Excel σου λέει ότι ο αριθμός αυτός είναι ώρα. Εγώ από εκεί άλλαξα την επιλογή και τον έκανα Γενική. Προσοχή! Με το που αρχίζει το χρονόμετρο να μετρά, ο αριθμός είναι τρομερά μικρός. Το 1 δευτερόλεπτο = 1/86.000. Διότι 86.000 δευτερόλεπτα έχει το 24ωρο. Επομένως στο κάτω κελί πολλαπλασιάζουμε αυτή τη μετατροπή που κάνει από μόνο του το Excel με το 86000 και έχουμε τα δευτερόλεπτα.
Τώρα το δικό σου κύριε Σπύρο δεν το επέλεξα διότι βγάζει μεν δευτερόλεπτα, αλλά τα βγάζει ως σύνολο του συμβάντος που χρονομετρήθηκε. Στο πρόγραμμα όμως που έχω φτιάξει οι ουράνιες συντεταγμένες αλλάζουν καθώς περνά ο χρόνος και το μηδέν το βάζουμε αυθαίρετα επάνω σε ένα άστρο που σημαδέψαμε με το τηλεσκόπιο. Καθώς πατάμε έναρξη πλέον το πρόγραμμα δευτερόλεπτο το δευτερόλεπτο υπολογίζει τις συντεταγμένες καθώς αυτές διαμορφώνονται στο πέρασμα του χρόνου και από το την διαφορά τους θα δίνονται εντολές σε δύο βηματοδοτικά μοτέρ να κινούν σιγά σιγά το τηλεσκόπιο ώστε ο στόχος να μένει στο οπτικό πεδίο του προσοφθαλμίου του τηλεσκοπίου. Αυτό με τις εντολές στα βηματοδοτικά μοτέρ δεν το έχω φτιάξει ακόμη και δεν έχω ιδέα πώς να το κάνω. Επίσης μου λείπουν και κάποια δεδομένα τεχνικής φύσεως και μάλλον από το φθινόπωρο θα ασχοληθώ και πάλι με αυτό.
Τέλος επειδή είμαι καινούργιος στην παρέα, και δεν γνωρίζω ακόμα τα «ήθη και τα έθιμα» ρωτάω και το εξής: Θα ήταν αγένεια να σας στείλω και την δική μου εκδοχή του χρονομέτρου του κύριου ΤΖΙΜΗ που εκτός από την ώρα που περνά δείχνει και τα δευτερόλεπτα και την έκφραση της ώρας στο δεκαδικό σύστημα; Την ώρα πχ 01:30:00 τώρα το πρόγραμμα την γράφει σε άλλο κελί και 1,5 και σε τρίτο 5400 δευτερόλεπτα. Εδώ υπενθυμίζω ότι τόσο η ώρα όσο και οι μοίρες πρέπει να μετατρέπονται από (μοίρες - ώρες : λεπτά : δευτερόλεπτα) στο δεκαδικό σύστημα (μοίρες – ώρες , δεκαδικό) ώστε στην συνέχεια να γίνουν κάποιες άλλες αριθμητικές πράξεις στο πρόγραμμα μας. Δεν γίνεται να βρούμε πχ το ημίτονο των 30 μοιρών και 30 λεπτών αλλά γίνεται να βρούμε το ημίτονο των 30,5 μοιρών.
Απάντηση με παράθεση