Καλημερίζω τους φίλους του φόρουμ,
Με απασχολεί ένα ζήτημα το οποίο στην ουσία γνωρίζω ότι είναι εφικτό να γίνει μέσω Access και μάλιστα έχω δει κάτι παρόμοιο κάποτε στο παρελθόν αλλά δυστυχώς δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις προγραμματισμού
vba για να κάνω έστω και τις δοκιμές μου.
Το θέμα είναι το εξής:
Έστω ότι έχω ένα template (πρότυπο) αρχείο της Word το οποίο είναι αποθηκευμένο στην διαδρομή C:\Users\George \Documents με όνομα «MyTemplate»
Θα ήθελα μέσω μιας φόρμας στην Access (και μιας εντολής) να μπορώ να ανοίγω αυτό το αρχείο (το οποίο εφόσον είναι πρότυπο θα είναι και άδειο) και να μεταφέρονται τα προσωπικά στοιχεία του ατόμου που έχω μπροστά μου στην φόρμα σε συγκεκριμένες γραμμές που θα προκαθορίσω στο αρχείο αυτό (Word). Αυτό πιστεύω πως δεν είναι όμως το κύριο και βασικό πρόβλημα.
Το δύσκολο (πιστεύω) που θα ήθελα να μπορεί να είναι εφικτό, είναι ότι:
Αφενός εφόσον ανοίξει το αρχείο στην Word και με δεδομένο ότι ήδη αυτόματα θα έχουν μεταφερθεί και τα δεδομένα του ατόμου που έχω στην φόρμα της Access (Όνομα – Επώνυμο – Ύψος – Βάρος κλπ), ο χρήστης θα προχωρήσει να γράψει και ότι άλλο θα ήθελε σε αυτό το αρχείο και εφόσον θελήσει να το κλείσει θέλω:
1 Να δημιουργείται (αν δεν υπάρχει ήδη) ένα folder με το όνομα του ατόμου στην πιο πάνω διαδρομή C:\Users\George \Documents\Μιχάλης Αντρέου – 1234)
2 Να αποθηκεύεται το αρχείο Word αυτόματα στο Folder (πχ C:\Users\George \Documents\Μιχάλης Αντρέου – 1234\word 31012017.doc ) όπου το 1234 θα είναι ο κωδικός του ατόμου στην βάση δεδομένων
3 Να κλείνει το αρχείο Word και να αποθηκεύεται το Path σε ένα σχετικό πίνακα που είναι στην βάση δεδομένων (tblPaths)
4 Να μπορώ με κάποιο τρόπο να βλέπω όλα τα αρχεία του ατόμου σε μια φόρμα και να μπορώ μέσω μιας σχετικής εντολής να ανοίγω επιλεκτικά όποιο από αυτά θέλω.
Ψάχνοντας αρκετά μπορώ να πω για να βρω λύσεις στο πιο πάνω θέμα, βρήκα ένα σχετικό παράδειγμα το οποίο όμως εξυπηρετεί εν μέρη τον πιο πάνω σκοπό, και το επισυνάπτω έτσι ώστε αν μπορεί κάποιος φίλος να με βοηθήσει «κτίζοντας» σε αυτό.
Στην επισυναπτόμενη βάση όπως θα δείτε υπάρχει μια σχετική φόρμα (frmMain) μέσω της οποίας:
α Εφόσον πατηθεί η εντολή (Word Symbol) σου ζητά να προκαθορίσεις την διαδρομή που θα ήθελες να δημιουργηθεί ένα νέο αρχείο της Word με ένα όνομα που δίνεις εσύ.
β Έπειτα δημιουργεί αυτό το αρχείο με το όνομα που δώσαμε και δουλεύεις κανονικά σε αυτό.
γ Εφόσον κλείσει (ή και πριν) αποθηκεύει το Path στον tblWDPaths και υπάρχει και η διαδρομή στην σχετική φόρμα.
δ Εφόσον αργότερα επιλεγεί και πάλι η εντολή (Word Symbol) τότε βρίσκει και ανοίγει αυτό το αρχείο κανονικά.
Όπως καταλαβαίνετε η λύσει αυτή με κάποιες μετατροπές στον κώδικα ίσως μπορεί να καλύψει το δικό μου ζητούμενο σχεδόν 100%. Θα εκτιμούσα αν κάποιος φίλος έμπαινε στην διαδικασία να με βοηθήσει έτσι ώστε να το κάνουμε.
Ευχαριστώ εκ προτέρων