Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 11-11-16, 10:49
alex Ο χρήστης alex δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Αλέξανδρος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 22-01-2010
Περιοχή: ΑΡΤΑ
Μηνύματα: 521
Προεπιλογή

Καλημέρα Γιώργο,
δεν το ήξερα το συγκεκριμένο στην αριθμοπινακίδα .απλά στο excel μέσα απο τα constance με μια συνάρτηση έβγαλα ότι αντιστοιχεί σε 8211.
Το ζητούμενο όμως είναι το εξής ότι εγώ δεν κάνω την μεταγλώττιση σε επεξεργαστή κειμένου που έχει μεγάλη ευχέρεια πχ word την κάνω σε πλαίσιο κειμένου Access που έχει περιορισμένες δυνατότητες.
Αλλά δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον παρακάτω κώδικα διότι η μεταγλώττιση γίνεται σε γραμματοσειρά του braille και δεν αναγνωρίζει το 8211 και το βγάζει κενο.
Στον κώδικα δεν μπορώ να επέμβω βγάζει μυνημα ότι :
msg : ο χαρακτήρας που δεν υπάρχει constance[–] intchar=8211
οπότε σκέφθηκα να επέμβω στο τέλος του κειμένου που αποθηκεύεται σε πίνακα μέσα από τη φόρμα να το διορθώνει το συγκεκριμένο λάθος.
Στην ουσία γίνεται διόρθωση σε μεταγλωττισμένο κείμενο που είναι σε γραμματοσειρά Braille
Στη περίπτωση αυτή στην constance 8211 την λαμβάνει σαν κενό. Το σκεπτικό μου είναι να γίνει αντικατάσταση όπου υπάρχουν 3 κενά ανάμεσα από 2 λέξεις με μορφή είτε είναι αριθμοί είτε γράμματα να γίνει αντικατάσταση το δεύτερο κενό που θα είναι το πλήν(-), (έστω να ξεχωρίζει για παράδειγμα 4ος – 3ος αι. π.Χ.)Γιατί ένας τυφλός σύμφωνα με τη γραμματοσειρά Braille θα διαβάζει έτσι #dos #cos δηλαδή το 4ος το κενό πάλι το κενό και πάλι το κενό και μετά το 3ος .Οπότε εάν το μεσαίο κενό αντικατασταθεί με (-) που την αναγνωρίζει η γραμματοσειρά Braille θα μεταγλωττίζεται σε (-) και ο μη βλέπων θα ξεχωρίζει με παύλα το 4ος από τον 3ο αι.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alex : 11-11-16 στις 15:13.
Απάντηση με παράθεση