11-10-16, 20:37
|
| Συντονιστής Όνομα: Νίκος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 28-12-2008 Περιοχή: Θεσσαλονίκη
| |
Καλησπέρα
Δες μια πρόταση που ενδεχομένως να καλύπτει τις ανάγκες του φροντιστηρίου σας -έστω εν μέρει- σε ότι αφορά μαθητές και φοίτηση.
Είναι προς ωφέλεια όλων των μελών να δουν ότι το στήσιμο γίνεται με δεδομένα δυο πινάκων, ενώ οι λοιποί πίνακες απλά βοηθούν ώστε οι δυο αυτοί βασικοί να δεχτούν με άνεση τα δεδομένα από τον χρήστη της βάσης. Μόνο αυτοί οι δυο συνδέονται μεταξύ τους, όμως όχι με τα id αυτόματης αρίθμησης, αλλά με πεδίο-κωδικό.
Αφήστε την Access να κάνει αυτή ό,τι θέλει με αυτά τα πεδία...
Δεν θα σχολιάσω τη δουλειά του φίλου μας Σάκη. Πόσο -άραγε-χρόνο σπατάλησες για να κάνεις τις 'συσχετίσεις' πινάκων! Ειλικρινά, γράφω για να σταματήσεις να ασχολείσαι με χειρισμούς που μόνο φτασμένοι μπορούν να σχεδιάσουν αποτελεσματικά. Η access είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και για μας που έχουμε περιορισμένες γνώσεις...
Αγαπητέ Σάκη δες την πρότασή μου και σκέψου ως επόμενο βήμα είναι να προστεθούν δεδομένα πληρωμών. Θα είναι ανά μάθημα, ανά περίοδο, ανά τι;
Όμως! Ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και δεν θα είχω την δυνατότητα παρά μόνο ευκαιριακά να συμμετάσχω στη ανάπτυξη της βάσης. Αυτό θέλω να το ξέρεις για να μη νιώθεις ότι σε αγνοώ...
|