Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 23-06-16, 09:50
ΧρύσαΚ Ο χρήστης ΧρύσαΚ δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Χρύσα
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική
 
Εγγραφή: 06-05-2014
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Μηνύματα: 56
Προεπιλογή Δημιουργία βάσης δεδομένων φροντιστηρίου

Καλημέρα σας,

Όπως και πολλές άλλες φορές που με έχετε βοηθήσει, θα ήθελα πάλι τη βοήθεια σας εάν αυτό είναι εφικτό,
Οι απορίες μου είναι μάλλον για τον σχεδιασμό μιας βάσης διότι δεν μου βγαίνουν σωστά τα αποτελέσματα των ερωτημάτων. Θα ήθελα λοιπόν να σας γράψω αναλυτικά το τι θα ήθελα να κάνει η βάση να μου πείτε τη γνώμη σας.
Πρόκειται λοιπόν για ένα φροντιστήριο που θέλουμε να παρακολουθούμε την πορεία των μαθητών και κυρίως τα δίδακτρα με τις πληρωμές τους. Οπότε έχουμε τον πίνακα «Στοιχεία μαθητών» που κρατάει τα βασικές πληροφορίες των παιδιών. Όλοι οι υπόλοιποι πίνακες αφορούν τα παιδιά αυτά. Δηλαδή, ο πίνακας τμήματα μου δείχνει τον κάθε μαθητή ποια/ ποιες γλώσσες κάνει, τμήμα και σε ποια περίοδο. Επίσης, τα δίδακτρα είναι τα δίδακτρα του κάθε μαθητή για την κάθε περίοδο που είναι στο φροντιστήριο και οι πληρωμές είναι πότε πλήρωσε ο κάθε μαθητής (οι πληρωμές γίνονται σε δόσεις).
Ο λόγος που τα έσπασα σε διαφορετικούς πίνακες είναι το θέμα των περιόδων. Για έναν χρόνο, μπορούσα να έχω τον πίνακα ΜΑΘΗΤΕΣ και τον πίνακα ΠΛΗΡΩΜΕΣ και τέλος. Το θέμα μου είναι ότι ο κάθε μαθητής είναι στο φροντιστήριο για χρόνια. Θέλω λοιπόν να μπορώ να δω για κάθε χρόνο (περίοδο) τι δίδακτρα είχε. Θέλω να μπορώ να βλέπω για την τρέχουσα περίοδο αναλυτικά τις πληρωμές του (οπότε να μπορώ να βλέπω το υπόλοιπο που χρωστάει).

Το ιδανικό θα ήταν να έχω μια «καρτέλα» με τα πάντα που αφορούν τον κάθε μαθητή. Το είχα κάνει και δούλευε μια χαρά αλλά για μια περίοδο. Τώρα , δεν ξέρω πώς μπορώ να «φυλάω» τα δίδακτρα και αν έχει υπόλοιπο από παλιότερες περιόδους χωρίς να μπερδεύονται με την τωρινή. Μήπως να γίνονται εξαγωγή σε excel οι προηγούμενες περίοδοι; Μήπως δεν γίνεται αυτό που σκέφτομαι;

Εάν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, θα ήμουν ευγνώμων.

Με εκτίμηση
Χρύσα

p.s. Προσπαθώ να ανεβάσω τη βάση αλλά το zip είναι μεγαλύτερο από το επιτρεπτόμενο όριο και zipx ή rar που κάνουν μεγαλύτερη συμπίεση, δεν δέχεται...
Απάντηση με παράθεση