Θέμα: RecordSet με VBA

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-06-16, 18:10
γιώργοςΚ Ο χρήστης γιώργοςΚ δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Νίκο χαιρετώ και ευχαριστώ πολύ για την λύση,

Ωστόσο, απο την αρχή την ανάρτησης του θέματος ήμουν σχεδόν βέβαιος πως θα δημιουργούσα ερωτηματικά ως προς το τι έχω και τι θέλω να κάνω. Έλα όμως που στην πράξη έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα? Θέλω να δωσω μερικές διευκρινήσεις έτσι ώστε να πάρω στο τέλος και την ανάλογη βοήθεια.

Λέω λοιπόν, έχω μια φόρμα (frmQuestions) η οποία παίρνει δεδομένα πράγματι απο ένα ερώτημα μέσα στο οποίο ένας απο τους τρείς πίνακες που συσχετίζονται είναι και ο πίνακας tblQuestioner. Ο πίνακας αυτός στην ουσία (και εδώ είναι η σύγχιση) γεμίζει με δεδομένα μέσω ενός ερωτήματος προσάρτησης δεδομένων που περιλαμβάνει τον πρώτο πίνακα. Στον πίνακα αυτό κανείς δεν έχει πρόσβαση (έρχεται απο άλλη βάση και είναι κλειδωμένη) και στην ουσία χρησιμεύει για να μπορεί η ιεραρχία να αλλάζει αυτοβούλως και όποτε θέλει τις ερωτήσεις χωρίς να τις γνωρίζει κανείς. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως:

1. O πρώτος πίνακας (που είναι link δηλαδή) γεμίζει με δεδομένα - ερώτησεις και στην ουσία χρησιμεύει έτσι ώστε να λειτουργεί σαν μια "αποθήκη δεδομένων" η οποία αλλάζει κατά διαστήματα.

2. Στην φόρμα τώρα υπάρχουν τα αντίστοιχα σε αριθμό αδέσμευτα πεδία (18 unbound text fields) τα οποία εγώ θέλω να μπορούν να έχουν default τιμή την ερώτηση που περιλαμβάνει ο πρώτος πίνακας (link table) ανάλογα με το Row.Δηλαδή το πρώτο να έχει τιμή απο την πρώτη γραμμή του πίνακα, το πέμπτο απο την πέμπτη κλπ. Και εδώ είναι που "κουμπώνει" και η ιδέα του RecordSet που ανάφερα διότι υπολόγισα ότι ήτο δυνατό να μπορώ με κώδικα να καθορίσω ότι το κάθε unbound field θα παίρνει defaul τιμή απο την ανάλογη γραμμή του εν λόγο αν θελεις master table (link table).

3. Το τελευταίο σκέλος του ζητήματος έγγυται οτι: Κάθε ερώτηση που θα εμφανίζεται στην φόρμα θα "καθεται" ακριβώς δίπλα απο το πεδίο της ανάλογης απάντησης που είναι μέρος του δεύτερου άσχετου πίνακα. Δηλαδή για την ερώτηση 7, το unbound text field δείχνει τα δεδομένα της έβδομης γραμμής του link table και η απάντηση θα καταγραφεί στον δεύτερο πίνακα. Εδώ θα μπορούσε καλλιστα κάποιος να ισχυριστεί "και γιατί δεν συνδέεις του δύο πίνακες μεταξύ τους"?? Και η απάντηση μας είναι δια τον λόγο ότι δεν πρέπει αφενώς να μπορεί κάποιος να αλλιώσει την ερώτηση, και αφετέρου και να την διαγράψει κιόλας.! Φυσικά εδώ θα μπορούσες να μου έλεγες να κλειδώσω τα πεδία- ερωτήσεις άρα αποτρέπω την αλλιωση....το δέχομαι...όμως υπάρχουν σχεδιαστικοί λόγοι που δεν μπορώ να έχω κλειδωμένα αυτά τα πεδία..

Κλείνωντας αναφέρω πως είδα και μελέτησα την λύση που προτείνεις και θα ήθελα να πω ότι παρόλο που φαινομενικά πλησιάζει το ζητούμενο εντούτις και με βάση τα όσα ανάφερα δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει απόλυτα τον σκοπό. Θα εκτιμούσα εάν τελικά θα μπορούσες να μου πρότεινες μια λύση έτσι ώστε:

A. Τα δεδομένα απο τον master table (υπενθυμιζω link table) να μπορούν να καθορισθούν ως προεπιλεγμένη τιμή στα αδέσμευτα πεδία που ανάφερα, ανάλογα όπως είπα με την γραμμή προέλευσης τους. Δηλαδή για την πέμπτη γραμμή του πίνακα να μπορώ να δώσω τιμή στο πέμπτο αδέσμευτο πεδίο κλπ κλπ.

Β. Εάν με τα όσα αναφέρω έχεις να προτείνεις κάτι διαφορετικό είναι απόλυτα εκτιμητέο ιδιαίτερα απο ένα άτομο καθόλα έμπειρο όπως και εσύ.

Ευχαριστώ και πάλι προκαταρτικά.
Απάντηση με παράθεση