Θέμα: RecordSet με VBA

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 16-06-16, 16:25
γιώργοςΚ Ο χρήστης γιώργοςΚ δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 02-04-2013
Περιοχή: Κύπρος
Μηνύματα: 738
Προεπιλογή RecordSet με VBA

Φίλοι μου γειά σας,

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.
Έχω έναν πίνακα μέσα στον οποίο βρίσκονται 18 ερωτήσεις που αποτελούν την βάση ενος σχετικού ερωτηματολογίου.

Έχω δημιουργήσει μια σχετική φόρμα η οποία έχει σχεδιαστεί ακριβώς όπως μας δώθηκε η διαταγή (είναι για στρατιωτική χρήση) η οποία έχει σαν Record Source έναν δεύτερο πίνακα που σε καμια περίπτωση δεν συσχετίζεται με τον πρώτο που ανάφερα. Το πρόβλημα είναι το εξής;

Στην φόρμα - ερωτηματολόγιο έχει τεθεί σαν Record Source ένα ερώτημα που σχετίζεται με τον δεύτερο πίνακα και εκεί μέσα πρέπει να καταχωρηθούν όλες οι απαντήσεις απο το ερωτηματολόγιο. Το ζήτημα είναι ότι στην φόρμα πρέπει να εμφανίζονται και οι ερωτήσεις του πρώτου πίνακα και για αυτό προσπάθησα να θέσω σαν Default Value για κάθε πεδίο - ερώτηση την ανάλογη εγραφή απο τον πρώτο πίνακα. Δυστυχώς αυτή η λύση δεν δουλεύει διότι πρέπε να είναι νέο Record για να εμφανίζονται οι ερωτήσεις που τέθηκαν στο Default Value κάθε πεδίου, πράγμα που όπως καταλαμβαίνετε μας δημιουργεί προβλημα.

Έκανα κάποιες δοκιμές με κώδικα και κατά το άνοιγμα της φόρμας να δίνει τιμές στα ανάλογα πεδία με την λύση του RecordSet αλλά επειδή οι γνώσεις μου σε Vba είναι περιορισμένες δεν τα έχω καταφέρει. Εχω δημιουργήσει ένα σχετικό παράδειγμα του τί θέλω να κάνω και το κοινοποιώ εδώ μπας και κάποιος μπορεί να με βοηθήσει ως προς το ζητούμενο. Δυστυχώς δεν μπορώ να κοινοποιήσω ακριβώς την ιδια την βάση έστω χωρίς εγραφές μέσα διότι δεν μου επιτρέπεται οπως καταλαμβαίνεται.

Θα εκτιμήσω την βοήθεια σας.

Ευχαριστώ εκ προτέρων
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: accdb RecordSet.accdb (432,0 KB, 26 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση