Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-02-16, 04:18
γιώργοςΚ Ο χρήστης γιώργοςΚ δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Καλημέρα Δημήτρη και σε ευχαριστώ που ασχολείσε με το θέμα μου.

Το τί προσπαθώ να πετύχω είναι:

Στην βάση που φτιάχνω έχω μια φόρμα η οποία εφόσον ανοίξει η βάση ανοίγει και αυτή και είναι hidden. Σε αυτή την φόρμα υπάρχει το πεδίο [InsDate] το οποίο παίρνει την εκάστοτε ημερομηνία (=Date() ) ώς προεπιλεγμένη τιμή.

Υπάρχει επίσης και ενα αλλο πεδιο το [RegDays] το οποιο ουσιαστικα παιρνει τιμη αναλογα με το τι θα ωρισω εγω ως προεπιλεγμενη μεσω μιας δευτερης φορμας.

Το ζητουμενο ειναι:
Μεσω της δευτερης φορμας που αναφερα μεσα στην οποια υπαρχουν 2 αδεσμευτα πεδια θελω να ωριζω εγω μια νεα ημερομηνια και εναν αριθμο ημερων και αμεσως να ωριζονται ως προεπιλεγμενες τιμες στα αναλογα πεδια που αναφερα και που υπαρχουν στην πρωτη φορμα. Δηλαδη να μπορω να επιλεγω μια νεα ημερομηνια στην δευτερη φορμα και να αλλαζει η προεπιλεγμενη τιμη του [InsDate] που βρισκεται οπως ειπα στην πρωτη φορμα. Θα κανω το ιδιο και για το δευτερο πεδιο, το τριτο, τεταρτο κλπ, κλπ

Με τον κωδικα που μου εδωσες αντιλαμβανεσαι οτι αυτη η διαδικασια ειναι εφικτο να γινει μονον για ενα πεδιο....ετσι κι εγω στις αμετρητες προσπαθειες που κανω για να βρω λυση στο θεμα, σκεφτηκα οτι εαν αντιγραψω τα modules vba που μου εδωσες και τους δωσω παρομοια ονοματα και αλλαζωντας καποιες γραμμες στον κωδικα, θα μπορουσα στην ουσια να ειχα ενα σετ mudules για να κανω αυτη την δουλεια σε καθε πεδιο που θελω..

Εκανα λοιπον διαφορες δοκιμες με την πιο πανω λογικη και απο καποτε δουλευει η λυση και καποτε οχι. Σημειωσε οτι οταν δεν δουλευει η λυση αυτη η access μου δινει μηνυματα να σταματησω τον κωδικα..(?) Υποψη οτι οι γνωσεις μου σε vba ειναι πολυ περιορισμενες και για αυτο θα ζητουσα την κατανοηση σου εαν σε ταλαιπωρω...

Δες λιγο το παραδειγμα που ανεβασα να μπορεσεις να καταλαβεις τι εκανα και θα εκτιμησω εαν εμπαινες στον κοπο για λιγη παραπανω διαφωτιση και βοηθεια..

Σε ευχαριστω και παλι...
(Υπνο τωρα διοτι το μυαλο εχει κολλησει☺)
Απάντηση με παράθεση