Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 19-03-10, 12:51
pm4698 Ο χρήστης pm4698 δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Παντελής
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Καβάλα
Προεπιλογή

Απ' ότι κατάλαβα:
Ο κώδικας του after_update στο combobox της αρχικής φόρμας αποθηκεύει στην μεταβλητή FormOpemArgs:
- την τρέχουσα τιμή στο Επώνυμο,
-την τιμή που αντιστοιχεί στην επιλογή του combobox, η οποία τιμή είναι ουσιαστικά το όνομα του textbox της φόρμας που ανοίγει, στο οποίο θέλω να μπει το Επώνυμο και
-την τιμή του combobox.(Αν και δεν νομίζω να χρειάζεται).

Στο onLoad της φόρμας που ανοίγει, διαχωρίζουμε τις τιμές της FormOpemArgs μέσω του κώδικα:

MyValues = Split(Me.OpenArgs, ";")

Το πεδίο eponymo του κώδικα:
Me.eponymo = MyValues(0)

δεν υπάρχει κάπου στην φόρμα που ανοίγει

και δεν κατάλαβα πως λειτουργεί το me.controls ως εξής:
Me.Controls(MyValues(1)) = MyValues(2)

Η επιλογή που θα κάνω στο combobox δεν σχετίζεται με κάποιο δεδομένο. Απλά θέλω όταν επιλέξω πχ ΤΑΜ1 από το combobox στην αρχική φόρμα, να ανοίξει η φόρμα που είναι να ανοίξει και το τρέχον επώνυμο της αρχικής φόρμας να μπει στο textbox k1 της νέας φόρμας. Για ΤΑΜ2 αντιστοίχως στο k2 κτλ.

Επομένως,
έχουμε πχ στην φόρμα MON 4 textboxes με ονομασιές k1, k2, k3 και k4. Σε αυτά τα textboxes θα μπει στο καθένα ένα επώνυμο. Στην αρχική φόρμα, έχουμε βάλει για παράδειγμα όταν επιλέξω από το combo την τιμή ΤΑΜ1, να αποθηκευτούν στην FormOpemArgs πχ το Επώνυμο ΖΑΖΑΡΙΑΔΗΣ και το όνομα του textbox στο οποίο πρέπει να μπει - δηλαδή το k1.
Όταν ανοίγει η φόρμα MON, θα πρέπει να γράψω για παράδειγμα
MyValues = Split(Me.OpenArgs, ";")
και μετά να ανιχνευτεί το που βρίσκεται το k1 στη νέα φόρμα και να περαστεί το Επώνυμο ΖΑΖΑΡΙΑΔΗΣ σε αυτό το πεδίο.
Συνεπώς, μήπως έπρεπε να αποθηκεύω σε μία μεταβλητή το όνομα του textbox που μεταφέρω στην μεταβλητή myValues(1) και να το βάλω ίσο με το myValues(0) που είναι το επώνυμο?

Δηλαδή
dim strCombobx as string
strCombobx = myValues(1)
me.strCombobx = myValues(0)
?
Απάντηση με παράθεση