Θέμα: Excel07 Πολλαπλά IF

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-09-15, 13:06
George R Ο χρήστης George R δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Δεν έχω κάνει ακόμη κάτι, είμαι στο σχεδιασμό.

Θέλω στην στήλη Α να βάζω συνεχόμενες ημερομηνίες, ανά 1 ημέρα, με βάση την ημερομηνία που θα μπαίνει στο κελί Α1.

Μετά στην στήλη Β, θα κάνω κάποιους υπολογισμούς, εκτός από εκείνες τις ημερομηνίες όπου στα κελιά της Α, αντιστοιχούν σε ΚΥριακές, ΣΑββατα και αργίες. Εκεί τα κελιά θα μένουν κενά.

Δηλαδή για να σχηματίσω ένα απλό παράδειγμα με παρόμοια λογική, ας πούμε ότι στο κελί Α1 βάζω την ημερομηνία 01/01/2015.
Μετά στο Α2 βάζω την φόρμουλα =Α1 + 1 και σέρνω μέχρι και 365 ημέρες (δηλαδή για ένα χρόνο).
Τώρα θέλω να τυπώνω το 1 σε όλα τα κελιά της Β στήλης, εκτός από εκείνες τις ημέρες που αντιστοιχούν σε Κυριακές, Σάββατα και σε αργίες. Εκεί θέλω να εμφανίζει κενά.
Δηλαδή κενά σε αργίες, Σάββατα και Κυριακές και 1 σε όλες τις υπόλοιπες ημερομηνίες.

Για τα Σάββατα και τις Κυριακές, έχω βρει τον τρόπο, αλλά για τις αργίες (Πρωτοχρονιά, Φώτα, Αγ. Πνεύματος, Πάσχα, Χριστούγεννα κλπ.), σκέφτηκα να τα περνάω σε ένα φύλλο δεδομένων και μετά με κάποιο τρόπο να διαβάζονται αυτόματα, από τη στήλη Β, σε συνδυασμό με την Α.

Κάτι τέτοιο θα ήθελα.

Ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση