20-07-15, 21:37
|
Όνομα: Νίκος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική | | Εγγραφή: 20-07-2015
| |
Καλησπέρα σας. Μελέτησα λίγο το θέμα διότι με ενδιαφέρει αλλά με κάποιες ιδιαιτερότητες.
Παρακαλώ την υπομονή σας καθότι αρχάριος.
'Εχω 2 πίνακες, ο πρώτος έχει τα στοιχεία των άμεσων πελατών της εταιρείας και ο δεύτερος τα στοιχεία των έμμεσων πελατών, δηλαδη αυτών οι οποίοι είναι πελάτες των πελατών μου. Στον δεύτερο υπάρχει μια στήλη που δηλώνω σε ποιόν άμεσο πελάτη ανηκει ο έμμεσος, φυσικά με σχέση μεταξύ των.
Τώρα, σε ένα τρίτο πίνακα θέλω να καταχωρώ πιστωτικά που έρχονται απο τον προμηθευτή μου. Αυτός θα μου δώσει στο πιστωτικό είτε στο όνομα του άμεσου είτε στο όνομα του έμμεσου. Ο πίνακας έχει και τις 2 στήλες, άμμεσος και έμεσσος πελάτης και αναλόγως συμπληρώνω. Εάν ο πελάτης είναι άμεσος, αυτό ειναι εύκολο, με οδηγό αναζήτησης βρίσκω γρήγορα τον πελάτη. Θέλω όμως όταν καταχωρώ στην στήλη του έμεσσου πελάτη, αυτόματα το πρόγραμμα να συμπληρώνει τη στήλη του άμεσου πελάτη.
Έχω φτάσει κοντα με το ώς άνω παράδειγμα, έχω κάνει τα 2 ερωτήματα, αλλά κολλάω στην δημιουργία φόρμας. Κατάλαβα πως πρέπει να χρησιμοποιήσω combo box, αλλα θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Φιλικά, Νίκος
|