Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 30-01-15, 16:10
γιώργοςΚ Ο χρήστης γιώργοςΚ δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 02-04-2013
Περιοχή: Κύπρος
Μηνύματα: 738
Προεπιλογή Μέγεθος φόρμας σε συνάρτηση με το μέγεθος της οθώνης

Καλησπέρα σε ολους τους φιλους του φόρουμ,

Θέτω ένα νέο θέμα το οποίο είμαι βέβαιος οτι θα απασχόλησε και αλλους φίλους στο φόρουμ.

Έχω δημιουργήσει μια βάση την οποία την έχω εγκαταστήσει σε περίπου 10 υπολογιστές οι οποίοι άλλοι είναι laptop (διαφόρων διαστασεων οθόνης) και άλλοι είναι desktop Pc (επίσης διαφόρων διαστάσεων οθόνης).

Αυτό που με απασχόλησε αρκετά είναι το ζήτημα προσαρμογής της βάσης (στις φόρμες φυσικά αναφέρομαι) έτσι ώστε σε κάθε υπολογιστή να μπορώ απο προηγουμένως να προσδιορίζω το μέθεθος ή αν θέλετε την ανάλυση της εκάστοτε οθόνης, έτσι ώστε να μήν πρέπει να αναλώνω αρκετό χρόνο κάθε φορά που γίνεται εγκατάσταση μετακινώντας τα κουμπιά, τις υποφόρμες και όλα τα όσα μπορεϊ να περιλαμβάνονται σε αυτές (στις φόρμες) για να φαίνεται κανονικά ως προς την ανάλυση και το μέθεθος κάθε οθόνης.

Ώς προς αυτή την κατεύθυνση έχω δημιουργήσει ένα μενού ρυθμίσεων στο οποίο θάθελα μέσω ίσως vba κατά την εγκατάσταση του προγράμματος να μπορώ να δηλώνω απο την αρχή ότι πχ ο υπολογιστής εχει οθόνη 15,3" και έφόσον ενσωματώσω τις απαιτούμενες παραμέτρους που σχετίζονται με αυτό το μέγεθος, οι φόρμες ¨κατά την φώρτωση" να παίρνουν συγκεκριμένο ύψος και πλάτος. Εννοείται ότι η βάση περιέχει εκτός απο κανονικές φόρμες οι οποίες εφόσον ανοίγουν γίνωνται Maximize, υπάρχουν και αναδυόμενες οι οποίες βέβαια δεν θα ήθελα να αλλάξει οτιδόποτε ώς προς το μέγεθος τους (για ευνόειτους λόγους).

Περιληπτικά, θέλω τέλος πάντων όλες οι φόρμες της βάσης μου εφόσον κατά το άνοιγμα τους γίνωνται Maximize να αλλάζει επιλεκτικά το μέγεθος τους έτσι ώστε να φαίνονται κανονικά όλα τα αντικείμενα που περιέχουν.

Για να γίνω ακόμη πιο κατανοητός, επισυνάπτω ένα σχετικό παράδειγμα.

Κάθε βοήθεια - εισήγηση είναι εκτιμητέα και σημαντική
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: accdb Test Resolution.accdb (292,0 KB, 29 εμφανίσεις)