Καλησπέρα Τάσο,
Πέρασε αρκετός καιρός από τότε που είχαμε μιλήσει. Εύχομαι να είσαι καλά.
Την ανάρτηση σου την είδα σήμερα μόλις τώρα και σαφώς έσπευσα να το δοκιμάσω με αποτέλεσμα να διαπιστώσω ότι το ζητούμενο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε χρόνο dt!
Καταλαβαίνω ότι πρώτα κάνεις ένα καλό «ξεκαθάρισμα» από περιττές γραμμές που δεν περιέχουν δεδομένα καθώς και από διπλότυπες εγγραφές. Έτσι μειώνεται και ο όγκος των προς επεξεργασία δεδομένων και στη συνέχεια γίνεται η όλη επεξεργασία με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο. Έξυπνα και μεθοδευμένα από έναν εμπειρότατο χρήστη σαν κι εσένα.
Στην πράξη, με το αληθινό αρχείο από όπου πρέπει να αντληθούν οι πληροφορίες, έχω ένα εμπόδιο. Το αρχείο δοσμένο από τη μητρική εταιρεία εμπεριέχει επίσης κώδικα, τον οποίο τον έχουν βάλει για να «κοντρολάρει» τις καταχωρίσεις των χρηστών μας και είναι ένα πραγματικά πολύ «βαρύ» αρχείο τόσο κατά το άνοιγμα όσο και κατά τη διάρκεια των καταχωρίσεων, όπου πατώντας συνδυασμό πλήκτρων ξεκλειδώνει μόνο συγκεκριμένες στήλες / κελιά στα οποία πραγματοποιούνται οι καταχωρίσεις. Και επειδή είναι κλειδωμένα και τα φύλλα και η
VBA πράγμα που σημαίνει πως δεν γνωρίζουμε τον κωδικό πρόσβασης προφανώς και δεν μπορεί να γίνει το παραπάνω «ξεκαθάρισμα», τουλάχιστον όχι στο ίδιο το αρχείο. Θα πρέπει μάλλον να τραβάω ένα «αντίγραφο» του επίμαχου φύλλου εργασίας στο βιβλίο που έχω τον κώδικα (και ίσως μόνο των στηλών που με ενδιαφέρουν, όπως μου είχες δείξει και στην παλαιότερη περίπτωση) και σε εκείνο το αντίγραφο να εφαρμόζεται ο κώδικας όπως τον έχεις συντάξει.
Σαφώς δεν είμαι έμπειρος όπως εσύ, ώστε να φτάνω στο ζητούμενο με τον πιο σύντομο και μεθοδευμένο τρόπο όπως και με το συγκεκριμένο παράδειγμα. Όμως μου κάνει τρομερή εντύπωση και η επίσημη ενημέρωση της μητρικής εταιρείας - για τις «περίεργες» συμπεριφορές όπως τις ονόμασαν - γενικότερα για το θέμα της επίδοσης των δημιουργημένων αρχείων σε Excel 2007 και την εκτέλεση τους στο περιβάλλον του Excel 2013. Αυτό το λέω, επειδή αρχεία με αυτοματοποιήσεις μας δίνουν και αυτοί (σε όλα τα τμήματα) και θέλω να πιστεύω, ότι αυτοί που τα δημιουργούν ή τα δημιουργήσαν ήταν έμπειροι μιας και στελεχώνουν ένα συγκεκριμένο τμήμα που ασχολείται αποκλειστικά με τέτοια αρχεία. Άλλωστε όπως αναφέρθηκα προέβησαν ήδη σε εγκατάσταση Virtual Excel 2007 για την αντιμετώπιση της επίδοσης των αρχείων (!?!). Δεν ξέρω εάν έτυχε κι εσύ να συναντήσεις τέτοιου είδους προβλήματα σε αρχεία τα οποία όντως να έχουν και σωστή χρήση / σύνταξη κώδικα.
Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ για την συνεισφορά σου στην περαιτέρω μετάδοση γνώσης, την οποία και σαφώς θα κάνω χρήση ώστε να έχω ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε…
Να είσαι καλά.
Φιλικά
Δημήτρης