Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-08-14, 00:03
jockey17 Ο χρήστης jockey17 δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα στην παρέα και ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Σπύρο η εμφάνιση του ίδιου εγγράφου ξέφυγε εκ παραδρομής από εμένα. Θεώρησε πως η γραμμή 10 δεν υπάρχει. Στη γραμμή 16 η καταχώριση μου θέλει να απεικονίσει πως το τμήμα Α που είναι υπεύθυνο για την συγγραφή συμβάσεων του έχει μεν ανατεθεί η εργασία, έχει ετοιμάσει το έγγραφο αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορεί ακόμα να το προωθήσει στο τμήμα Β το οποίο θα κάνει τον έλεγχο της σύμβασης. Έτσι για να φαίνεται η εκκρεμότητα του (σκέφτηκα να) κάνει αυτή την καταχώριση ώστε να φαίνεται τόσο το πραγματικό πλήθος των εγγράφων στο σύνολο του καθώς και ότι αυτό βρίσκεται ακόμα στο τμήμα Α.
Οπότε Γιώργο για την παραπάνω απεικόνιση νομίζω πως χρειάζεται η στήλη From καθώς και εξ’ αιτίας του γεγονότος ότι η πορεία του εγγράφου δεν είναι απλά:
Τμήμα Α (συγγραφή) σε Τμήμα Β (έλεγχος) σε Τμήμα Γ (προϊστάμενος / υπογραφές) σε Τμήμα Δ (καταχώριση στο σύστημα και αποστολή) – Αυτό θα ήταν η τέλεια ροή
Μπορεί το έγγραφο να επιστρέψει στο Τμήμα Α λόγω λαθών όχι μόνο από Τμήμα Β που ελέγχει, αλλά είτε από αυτόν που θα πρέπει να το υπογράψει και εντοπίσει κάποιο λάθος (εδώ: Τμήμα Γ) είτε και από το τμήμα που θα κάνει την καταχώριση στο σύστημα και εκεί λόγω με εφικτής καταχώρισης θα διαπιστωθεί το λάθος. Οπότε θέλουμε να γνωρίζουμε ποιος το επιστρέφει πίσω για διορθώσεις (π.χ. κάνει σωστά τη δουλειά του το τμήμα ελέγχου;). Επίσης πράγματι χρειάζεται και η ώρα επειδή την ίδια μέρα πηγαίνει και έρχεται το έγγραφο (άλλος ένα δείκτης εάν με αντιλαμβάνεστε – γιατί πηγαίνει και έρχεται συνεχώς;). Στο παράδειγμα που ανέβασα δεν την συμπεριέλαβα σαν στήλη επειδή σκέφτομαι να γεμίζω μία βοηθητική στήλη με VBA την ώρα της καταχώρισης της εγγραφής. Αν και αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα και ίσως είναι καλύτερα να την καταχωρεί και αυτή ο χρήστης.
Όντως με μία ταξινόμηση βλέπουμε αμέσως τη διαδρομή του, αλλά παράλληλα χρειάζεται και η πληροφορία του συνολικού πλήθους των συμβάσεων γι’ αυτό και ο συγκεντρωτικός πίνακας.

Φιλικά
Δημήτρης
Απάντηση με παράθεση