Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 27-03-14, 18:59
γιώργοςΚ Ο χρήστης γιώργοςΚ δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική
 
Εγγραφή: 02-04-2013
Περιοχή: Κύπρος
Μηνύματα: 738
Προεπιλογή

Κώστα καλησπέρα,

Προσωπικά φίλε δεν θα μπορούσα ποτέ να αναφέρω ένα ποσό για μια τέτοια εργασία που δεν θα γνώριζα εκ προτέρων τον όγκο εργασίας που θα πρέπει να κάνω. Αυτό για μένα (προσωπική μου άποψη φυσικά) θα ήταν πολύ επιπόλαιο φίλε μου.

Όμως, αντιλαμβάνομαι ότι θέλεις και εσύ να ενημερώσεις ίσως τον πελάτη ή έστω τον ενδιαφερόμενο οπότε θα πρέπει να γνωρίζεις επίσης τα εξής:

1. Υπάρχουν παρόμοιας φύσης έτοιμα προγράμματα στο διαδίκτυο τα οποία εκτός του ότι παρέχουν πληθώρα λειτουργιών, είναι και δωρεάν !! Φυσικά μιλάμε για web-based προγράμματα στα οποία προσωπικά εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ για την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων on-line για ευνόητους λόγους.

2. Πιστεύω ότι θα πρέπει πρώτα να καθίσεις να ετοιμάσεις ένα "πλάνο" όπως σου έχει αναφέρει πιο πάνω ο φίλος Στέλιος έτσι ώστε να διαφανεί ο όγκος εργασίας (και αυτό στο πολύ περίπου φυσικά) που θα πρέπει να γίνει. Μπορείς όμως με βάση τις δικές σου γνώσεις και εμπειρίες να καταλάβεις πχ. αυτό θα το κάνω έτσι το άλλο αλλιώς και τότε θα είσαι σε θέση (θεωρητικά πάντα) να έρθεις και να πεις χρεώνω τόσο. Πιστεύω ότι τότε και μόνον τότε θα είσαι σε θέση να μπορέσεις να αντιληφθείς τι θα κάνεις και τι θα χρεώσεις.

3. Φυσικά και δεν θα πας "με το κομμάτι" σε ότι σχετίζεται με την κοστολόγηση διότι δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να έρθει και να σκεφθεί ότι, "έχω 10 πίνακες x τόσο + 10 ερωτήματα *x τόσο" διότι αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να πω "γελοίο".

Εύχομαι να βοήθησα και να μην σε έχω συγχύσει περισσότερο Κώστα.

Φιλικά
Απάντηση με παράθεση