Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 19-02-14, 08:47
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Spirosgr Ο χρήστης Spirosgr δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλημέρα
Εφ' όσον θέλουμε σύγκριση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο μια match και να έχουμε αποτέλεσμα
Το ερώτημα βασικά χωρίζεται σε 3 μέρη κατά τον Παντελή
ΕΝΑ
<<Στο πρώτο, συγκρίνω τα sheets με όλα τα άτομα και τα ανενεργά και ουσιαστικά, αφαιρώ τα ανενεργά από όλα τα άτομα και μου μένουν μόνο τα ενεργά άτομα.>>
ΔΥΟ
<<Έπειτα, στο βήμα δύο, έχω μία στήλη σε ένα sheet (SMS) που έχω κάποια τηλέφωνα. Θέλω να συγκρίνω αυτή τη στήλη με τη λίστα των ενεργών.
Ότι δεν υπάρχει και στα δύο sheets φεύγει από τη λίστα των ενεργών >>
ΤΡΙΑ
<<και ότι υπάρχει και στις δύο, φεύγει από τη λίστα με τα τηλέφωνα. >>
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
1. Στο φύλλο Basic =match(D2;σε φύλλο InactiveE:E;0) στην Η στήλη και πάμε κάτω όσο χρειαστεί
Όσα αποτελέσματα δεν είναι #N/A με special cells επιλογή >τύποι>tick μόνο αριθμοί
και διαγραφή όλη η γραμμή
2. Στο φύλλο Basic =match(F2;σε φύλλο SMSA:A;0) στην Η στήλη και πάμε κάτω όσο χρειαστεί
Όσα αποτελέσματα είναι #N/A με special cells επιλογή >τύποι>tick μόνο σε σφάλματα
και διαγραφή όλη η γραμμή και ταυτόχρονα αλλά αντίστροφα
3. Στο φύλλο SMS =match(A2;σε φύλλο Basic F:F;0) στην B στήλη και πάμε κάτω όσο χρειαστεί
Όσα αποτελέσματα είναι Number με special cells επιλογή >τύποι>tick μόνο σε Numbers
και διαγραφή όλη η γραμμή

Μπορείτε να κάνετε καταγραφή των βημάτων με το Macro recorder και με μικρές διορθώσεις
(ή και καθόλου) να έχετε έναν αυτοματισμό για να γίνεται εκκαθάριση στα φύλλα κάθε φορά
που είναι απαραίτητο
Σημειώστε ότι η καταγραφή θα δουλέψει μόνο αν δεν αλλάξει η δομή των και ονομασία των φύλλων
και αν υπάρχουν όντως διπλότυπα στα φύλλα που χρειάζονται εκκαθάριση

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 19-02-14 στις 18:59. Αιτία: ορθογραφία
Απάντηση με παράθεση