Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-02-14, 10:22
pm4698 Ο χρήστης pm4698 δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Παντελής
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Καβάλα
Προεπιλογή

Οκ,

Βάσει του δείγματος που επισυνάπτω θέλω το εξής:
1)Συγκρίνω το sheet Basic με το sheet Inactive, βάσει της στήλης Code του Basic και της στήλης Number του Inactive. Όπου βρίσκεται κοινό νούμερο μεταξύ των δύο στηλών, τότε η αντίστοιχη γραμμή στο sheet Basic Θα διαγράφεται.

2)Από το αποτέλεσμα του προηγούμενου task, συγκρίνω το ανανεωμένο Basic με το SMS sheet, συγκρίνοντας τη στήλη Phone του Basic Με τη στήλη του SMS. Όπου βρίσκεται κοινό νούμερο μεταξύ των δύο στυλών, τότε θέλω να μείνουν οι αντίστοιχες γραμμές στο Basic, να διαγραφούν οι υπόλοιπες γραμμές και από το SMS sheet, ότι βρέθηκε ίδιο με την στήλη του Basic να διαγραφεί από την στήλη SMS sheet.

Πρακτικά, έχω π.χ. ένα sheet με όλα τα άτομα και ένα sheet με τα ανενεργά άτομα. Στο πρώτο, συγκρίνω τα sheets με όλα τα άτομα και τα ανενεργά και ουσιαστικά, αφαιρώ τα ανενεργά από όλα τα άτομα και μου μένουν μόνο τα ενεργά άτομα.

Έπειτα, στο βήμα δύο, έχω μία στήλη σε ένα sheet (SMS) που έχω κάποια τηλέφωνα. Θέλω να συγκρίνω αυτή τη στήλη με τη λίστα των ενεργών. Ότι δεν υπάρχει και στα δύο sheets φεύγει από τη λίστα των ενεργών και ότι υπάρχει και στις δύο, φεύγει από τη λίστα με τα τηλέφωνα.

Το αποτέλεσμα είναι να έχω όλους τους ενεργούς των οποίων τα τηλέφωνα υπάρχουν στο SMS sheet και να κρατήσω στο SMS τα τηλέφωνα που δεν υπάρχουν στους ενεργούς.

Ζητώ συγνώμη εάν τα λέω μπερδεμένα
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls test.xls (72,5 KB, 28 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση