Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-05-13, 00:02
kellis Ο χρήστης kellis δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Βαγγέλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή Φόρμα, Έκθεση, Ενημέρωση πίνακα

Χαιρετώ το forum, με λένε Βαγγέλη και εδώ και λίγο διάστημα προσπαθώ να φτιάξω μια βάση δεδομένων για την δουλειά μου.
Έχω φτιάξει κάποια πράγματα αλλά βέβαια έχω κολλήσει και σε κάποια άλλα στα οποία θα ήθελα τη βοήθεια σας.
Η λογική μου είναι κάποιοι πίνακες στους οποίους υπάρχουν κάποια στάνταρ δεδομένα και από σύνθετα πλαίσια γίνεται επιλογή τους καθώς και κενά κελιά τα οποία συμπληρώνω εγώ. Έχω φτιάξει κάποιες φόρμες από αυτούς τους πίνακες και σε κάποιες από αυτές τις φόρμες υπάρχουν και υποφόρμες.
Τα ερωτήματα λοιπόν που θέλω να κάνω είναι τα εξής:
1)Στη φόρμα Διαχείριση Διπλωμάτων (Πίνακας Διπλώματα) θέλω στην ημερομηνία έκδοσης διπλώματος την οποία περνάω εγώ να προσθέτει 1,2,3,5 ή 15 χρόνια ανάλογα την επιλογή μου. Ένας τρόπος που σκέφτηκα είναι γίνεται με το πάτημα κουμπιού (με τον κατάλληλο κώδικα) ή με ένα πλαίσιο και γράφοντας εγώ 1,2,3,5 ή 15 χρόνια να τα προσθέτει.
Αυτό που κατάφερα να κάνω είναι σε ένα πλαίσιο κειμένου να προσθέσω στην ημερομηνία έκδοσης το 1095 για +3 χρόνια, αλλά δεν με εξυπηρετεί.
Επίσης το αποτέλεσμα αυτού του πλαισίου πρέπει να ενημερώνει το αντίστοιχο στον πίνακα.
2)Πως μπορώ σε μια έκθεση να εκτυπώνω μόνο μια εγγραφή και όχι όλες. Στη φόρμα Διπλωμάτων και στα οικονομικά έχω μία υποφόρμα (φόρμα αποδείξεων). Εκεί λοιπόν πατώντας εκτύπωση θέλω να μου εκτυπώνει μόνο την τρέχουσα εγγραφή και όχι όλες.
3)Και τέλος η σημαντικότερη ερώτηση που θέλω να κάνω.
Πάλι στη φόρμα Διπλωμάτων υπάρχει μια καρτέλα που λέει Μαθήματα.
Εκεί λοιπόν έφτιαξα μία φόρμα (φόρμα μαθημάτων με τον αντίστοιχο πίνακα μαθημάτων). Εκεί υπάρχουν αρκετά πεδία τα οποία είναι από αναπτυσσόμενες λίστες και επιλέγω τι θέλω. Βάζοντας ώρα έναρξης και ώρα λήξης θέλω να μου μετράει πόσες ώρες είναι (π.χ. 12:00 έναρξη 15:00 λήξη άρα 3 ώρες). Σε κάποιο πλαίσιο κειμένου θα πρέπει να τις αθροίζει σε θεωρία και πρακτικά (στο excel το έκανα με sumif).
Επίσης μια άλλη παράμετρος που θέλω να ρωτήσω είναι εάν επιλέγοντας π.χ. τύπος μαθήματος ‘θεωρία’, κατηγορία ‘Β’, το κεφάλαιο να είναι κάποια απ’ όλη τη λίστα (δλδ αν έχει 50 επιλογές και στο Β αντιστοιχούν 15 να βγαίνουν μόνο αυτά)
Και τέλος στον καθηγητή να μετράει τις ώρες σαν σύνολο ανά ημερομηνία
Συγνώμη για το μακροσκελές του post. Κάθε βοήθεια ή γνώμη για διαφορετική σκέψη στην σχεδίαση δεκτή.
Επισυνάπτω και τη βάση που έχω φτιάξει.
Ευχαριστώ
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Σχολή kellisg.zip (240,6 KB, 44 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση