Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-02-10, 07:16
Το avatar του χρήστη gr8styl
gr8styl Ο χρήστης gr8styl δεν είναι συνδεδεμένος
Super Moderator
Όνομα: Θανάσης Στυλιανίδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Βρυξέλλες, Βέλγιο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PanosPan Εμφάνιση μηνυμάτων
α) γίνεται όλες αυτές οι συναρτήσεις να ενσωματωθούν σε μία περίπτωση. Δηλ. στο κελί α1 να βάζουμε το όνομα που θέλουμε για μετατροπή, και στο κελί β1 να παίρνουμε την σωστή προσφώνηση;
Η επαγγελματική λύση θα ήταν να φτιάξουμε μια δική μας συνάρτηση στην VBA αλλά έτσι ξεφεύγουμε από την μαγεία των συναρτήσεων.
Επειδή εγώ έχω δηλώσει fun των συναρτήσεων θα σου έλεγα γιατί δεν κάνεις απόκρυψη των στηλών που δεν σε ενδιαφέρουν (δεξί κλικ πάνω στην στήλη). Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο νομίζω ή κάνω λάθος.

Για το
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PanosPan Εμφάνιση μηνυμάτων
β) Εφόσον στο κελί β1 πάρουμε τη σωστή προσφώνηση υπάρχει τρόπος αυτή να πάει και να επικολληθεί σε συγκεκριμένο σημείο σε έγγραφο word;
πάμε στο word και φτιάχνουμε ένα πρότυπο για συγχώνευση αλληλογραφίας ακολουθώντας τα 6 βήματα μέσω του μενού "Εργαλεία/Επιστολές και στοιχεία αλληλογραφίας/Οδηγός συγχώνευσης αλληλογραφίας".
Προσοχή στο 3ο βήμα να επιλέξεις το xls που περιέχει τα ονόματα και την προσφώνηση. επίσης στο 4ο βήμα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά πεδία. πχ <<Προσφώνηση>> από το φύλλο1 αν χρησιμοποιήσεις το my_gender1.xls

Τα λέμε
Θανάσης.
Απάντηση με παράθεση