Γιώργο, μα δεν νευρίασα - πάντα έλεγα οτι ο γραπτος λόγος στο ιντερνετ είναι απρόσωπος και δεν βλέπεις την πραγματική αντίδραση του άλλου.
Λοιπόν, είμαι σε αδιέξοδο.
Είπες:
Παράθεση:
Το δεξιό είναι αρχικά κενό και προορίζεται να εμφανίζει τα πεδία που επιλέγουμε (από τα διαθέσιμα) για να μπουν στη φόρμα.
Εδώ επιλέγουμε στην αριστερή λίστα πεδία και πατούμε το κουμπί «>» για να μεταφερθούν στη δεξιά λίστα ώστε να εμφανιστούν στη φόρμα.
Κάνε δοκιμές για να δεις πως δουλεύουν τα κουμπιά «>», «>>», «<», «<<».
|
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Οταν ανοίγω το παραθυρο γιατι θέλω να δημιουργήσω μια φόρμα, στην αριστερη λίστα που έπρεπε να μου δείχνει πεδία, δεν μου τα δείχνει. και όταν πατάω απο πάνω τους πίνακες μου λέει "unable to load dll" κατι τέτοιο όπως στέλνω στην
εικόνα 1. Αφού μου βγάλει 2 φορές το ίδιο μύνημα μου βγάζει τον πίνακα που θέλω, όμως δεν μου δίνει διαθέσιμα πεδία. Όταν πατάω το βελάκι να κατέβει η λίστα με τους πίνακες μου βγάζει πάλι το ίδιο μήνυμα
(εικόνα 2). . Πιστεύω αν δεν είχα αυτό το εμπόδιο θα μπορούσα να κάνω τα υπόλοιπα βήματα.
(Την δημιουργία φόρμας σε προβολή σχεδίασης μου τα εμφανίζει κανονικά΄) . Η access μου είναι 2003 και στα αγγλικά, και την έχω κατεβάσει. Είναι απαραίτητο να την κάνω στην 2003. Η εκφώνηση του ερωτήματος είναι η εξής:
Φόρμες
Να φτιάξετε μια φόρμα για κάθε πίνακα με τα εξής χαρακτηριστικα:
--να έχει διάταξη στοίχισης
--να έχει στύλ βιομηχανικό
-- να ονομάσετε τις φόρμες σας "ΕΙΣΑΓΩΓΗ "ΟΝΟΜΑ ΠΙΝΑΚΑ""
Υπάρχει περίπτωση να μου το εμφανίζει αυτό λόγω του ότι έχω κάνει κάτι λάθος στις σχέσεις; Διόρθωσα τις σχέσεις όπως φαίνεται στην εικόνα 3 αλλά και πάλι τίποτα. Η εκφώνηση των σχέσεων είναι: Ενας πελάτης ενοικιάζει πολλές ταινίες και μια ταινία ενοικιάζεται απο πολλούς πελάτες... αρα η σχέση (λέω εγώ) είναι πολλά προς πολλά και χρειαζόμαστε έναν ενδιάμεσο πίνακα. Που είναι η ενοικίαση.
Είπες:
Παράθεση:
1) Τα πεδία [Κωδικός Πελάτη] και [Κωδικός Ταινίας] στο πίνακα [ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ] πρέπει να είναι αναζήτησης, για να επιλέγονται εύκολα.
|
Τα ξένα κλειδιά μας έχει πεί ότι πρέπει πάντα να είναι αριθμός γιατί δεν μπορούν να είναι αυτόματη αρίθμηση.
Επίσης
Παράθεση:
2) Τα πεδία αναζήτησης να είναι σύνθετα πλαίσια (comboBox) και όχι πλαίσια λίστας, για να πιάνουν λιγότερο χώρο.
3) Η ηλικία δε χρειάζεται στον πίνακα γιατί δεν είναι κάτι σταθερό και αν τη χρειαστούμε μπορούμε να την υπολογίσουμε από την ημερομηνία γέννησης.
|
Τα έβαλα πλαίσια λίστας γιατί μας τα έδειξε με αυτό τον τρόπο. Η ηλικία ήταν μέρος της εκφώνησης του project!
Επικοινωνησα και με την καθηγήτρια, δεν πήρα απάντηση.
Μήπως ξέρετε που μπορώ να κατεβάσω την
access 2003 στα ελληνικά και χωρίς προβλήματα?